📞 Direktni kontakt: +387 (0) 39 705-758

🎁 Ručno izrađeni unikati sa posvetom

🏦 Brzo i sigurno plaćanje transferom

Ne propustite: putovanje kroz top 5 najljepših vinograda svijeta!

Kao ljubiteljima vina, voćnih rakija i delikatesa, svi mi znamo da svako piće i jelo koje konzumiramo ima svoju priču. Iza svake čaše vina ili zalogaja fine hrane krije se putovanje koje je to piće ili jelo dovelo do našeg stola. A jedan od najljepših dijelova tog putovanja je vinograd, mjesto gdje se rodi vino. Danas ćemo vas provesti kroz neke od najljepših vinograda svijeta, mjesta gdje priroda, kultura i vinarstvo čine savršen spoj.

1. Quinta do Crasto, Dolina Douro, Portugal

Quinta do Crasto je obiteljsko imanje koje stoji kao svjetionik tradicije i inovacija u proizvodnji vina u dolini Douro u Portugalu. Ovo imanje, duboko ukorijenjeno u stoljećima povijesti, slavi se zbog svojih izvanrednih doprinosa svijetu vina, posebno zbog svojih izvrsnih portskih i stolnih vina. Privilegirani položaj vinograda uz rijeku Douro, kombiniran s posvećenošću miješanja tradicionalnih vinogradarskih praksi s modernim tehnikama proizvodnje vina, jamči proizvodnju vina koja su jednako bogata i složena kao i sam krajolik.

Posjetitelji mogu uživati u degustacijama vina s pogledom na rijeku Douro, istražujući kompleksne arome autohtonih sorti grožđa kao što su Touriga Nacional i Tinta Roriz. Quinta do Crasto nije samo mjesto proizvodnje vina već i destinacija koja posjetitelje uvodi u srž portugalske vinske kulture, pružajući nezaboravno iskustvo koje spaja povijest, kulturu i izvrsnost vina.

2. Castello di Ama, Toskana, Italija

Smješteno u srcu Chianti Classico-a, Castello di Ama je dragulj u slikovitom vinarskom krajoliku Toskane, utjelovljujući savršenu integraciju umjetnosti, kulture i vinarstva. Ovaj vinograd se ističe svojom posvećenošću proizvodnji izvanrednih vina koja hvataju esenciju terroira regije, s fokusom na održivost i pažljivu kultivaciju sorti grožđa koje su prikladne za lokalnu klimu.

Svojim gostima nudi mogućnost upoznavanja s procesom proizvodnje vina, od vinograda do boce, uz naglasak na harmoniju prirode i umijeća vinogradarstva. Posjet Castello di Ama vinariji nije samo prilika za degustaciju izvanrednih vina kao što su Chianti Classico i Merlot, već i za istraživanje spoja umjetnosti, povijesti i vinske tradicije koja ovu vinariju čini nezaboravnim mjestom za sve ljubitelje vina.

3. Robert Mondavi Winery, Napa dolina, SAD

Robert Mondavi Winery, ključna institucija u Napa dolini u Kaliforniji, odigrala je značajnu ulogu u definiranju položaja američke industrije vina na globalnoj sceni. Ova vinarija, smještena u To Kalon vinogradu, simbol je te težnje, nudeći optimalne uvjete za uzgoj kvalitetnog Cabernet Sauvignona i ostalih sorti.

Nudi posjetiteljima raznovrsna iskustva degustacija, obilazaka i kulturnih događaja, uz mogućnost učenja o sofisticiranom procesu vinifikacije. Vinarija se ističe svojim Cabernet Sauvignon i Fumé Blanc vinima, koja su izraz bogatog kalifornijskog terroira i inovativnog pristupa vinogradarstvu i vinifikaciji. Posjet Robert Mondavi Winery prilika je za uranjanje u svijet visokokvalitetnih vina i upoznavanje s kulturom Napa doline.

4. Cape Point Vineyards, Cape Town, Južna Afrika

Cape Point Vineyards, smješten u prekrasnom Noordhoeku u Cape Townu, Južna Afrika, slavi se zbog svojih izuzetnih vina koja pokazuju jedinstvene karakteristike terroira Cape Poluotoka. Njegova blizina Atlantskom oceanu utječe na klimu i tlo, stvarajući idealne uvjete za proizvodnju vina.

Vinarija je posebno poznata po svojem Sauvignon Blancu, koji je osvojio brojne međunarodne nagrade. Osim izvrsnih vina, posjetitelji mogu uživati u restoranu s panoramskim pogledom, tržnici zajednice i pikniku među vinogradima, čineći Cape Point Vineyards idealnim mjestom za istraživanje spoja prirodnih ljepota i vinske kulture Južne Afrike.

5. Vinogradi Château de Chambord, Dolina Loire, Francuska

U srcu doline Loire u Francuskoj, Château de Chambord je arhitektonski čudo renesanse, odražavajući veličanstvenost i ambiciju svog osnivača, kralja Franje I. Iako je prvenstveno slavljen zbog svog prekrasnog dizajna i povijesnog značaja, veza imanja s vinogradarstvom dodaje još jedan sloj njegovoj privlačnosti.

Njegova jedinstvena konstrukcija, koju je naručio Francuski kralj François I u 16. stoljeću, navodno inspirirana idejama Leonarda da Vincija, čini ga remek-djelom arhitekture. Dvorac je okružen ogromnim parkom i poznat je po svojoj ikoničnoj dvostrukoj spiralnoj stepenici koja omogućuje da se posjetitelji uspinju i silaze bez da se sretnu. Chambord nije samo arhitektonska senzacija već i simbol francuskog renesansnog duha, s bogatom poviješću i kulturom.

Putovanje kroz ove vinograde pokazuje koliko je svaki od njih spoj prirodne ljepote i vinske izvrsnosti. Pozivamo vas da istražite ove i druge vinograde, da upoznate vinare i njihove priče, da probate vina koja su rezultat mukotrpnog rada i strasti. A nakon toga, ne zaboravite posjetiti http://Hedonism.ba i izabrati boce koje ćete podijeliti s najdražima ovog Valentinova. Jer, uživanje u ljubavi s Hedonism.ba je, uistinu, neodoljivo…

Besplatna dostava

Za sve narudžbe iznad 100 KM

Garancija zadovoljstva

Besplatan povrat ukoliko niste zadovoljni

Vrhunski kvalitet

Izbor najboljih proizvoda iz cijelog svijeta

100% Sigurna kupovina

Osigurana sigurna i diskretna narudžba