📞 Direktni kontakt: +387 (0) 39 705-758

🎁 Ručno izrađeni unikati sa posvetom

🏦 Brzo i sigurno plaćanje transferom

Povijesni trenutak za BiH vinare: Rekordan uspjeh na svjetskoj pozornici

Poznati su po svojoj predanosti, strasti i beskompromisnom kvalitetu, ali hercegovački vinari uspjeli su podići ljestvicu još više. Na prestižnom svjetskom vinskom natjecanju Decanter 2023., koje se svake godine održava u Londonu, naši su vinari ostvarili rekordan uspjeh, s ukupno 39 osvojenih medalja na razini Bosne i Hercegovine.

Svijet vina je očaran, a Hercegovina ponosna. Među nagrađenima, četiri su zlatne, sedamnaest srebrnih i osamnaest brončanih medalja. Ova priznanja ne samo da potvrđuju iznimnu kvalitetu naših vina, već ističu našu vinsku regiju na globalnoj karti.

Posebno treba istaknuti nevjerojatna postignuća Carskih vina Grgo Vasilj, koji su osvojili tri zlata za Gregorious Žilavka Limited Edition 2022, Blatina Premium Edition 2021 i David Cuvee Special Edition 2019. Njihova vina su ocijenjena najvišim ocjenama, dosegnuvši impresivnih 96 bodova. Ovo je povijesni rezultat za vinariju iz BiH, potvrđujući da su naša vina ravnopravna s najboljima u svijetu.

Slično tome, Vinogradi Nuić su se istakli sa zlatom za svoj Syrah 2017, što je dodatno potvrđuje status Hercegovine kao vinske regije koja neprestano proizvodi visokokvalitetna vina.

Decanter je jedan od najprestižnijih i najutjecajnijih svjetskih časopisa posvećenih vinu, osnovan 1975. godine u Velikoj Britaniji. Njegova misija je promicanje aprecijacije vina i vinarske industrije širom svijeta. Sadržaj Decantera obuhvaća sve od recenzija i ocjena vina, preko intervjua s vodećim vinarskim stručnjacima, do izvještaja o trendovima u vinogradarstvu i vinarskoj industriji. Osim časopisa, Decanter također redovito organizira vinske događaje, uključujući Decanter World Wine Awards (DWWA), najveće i najutjecajnije svjetsko natjecanje vina, koje okuplja najbolja vina iz cijelog svijeta.

Decanter World Wine Awards (DWWA), koji se održava svake godine, omogućava vinarijama iz svih dijelova svijeta da se natječu i predstave svoja vina na globalnoj pozornici. DWWA je poznat po strogoj i pravednoj ocjeni, a njegov panel čine stručnjaci za vino iz cijelog svijeta, uključujući Master of Wine (MW) i Master Sommelier (MS) titulirane sudce. Medalje DWWA smatraju se jednim od najprestižnijih priznanja u svijetu vina i često imaju značajan utjecaj na prodaju i reputaciju nagrađenih vina.

Ali uspjeh nije bio ograničen samo na zlatne medalje. Mnoga druga vina su također osvojila srebrne i brončane medalje, dodatno potvrđujući kvalitetu i raznolikost naše vinske industrije.

Ovaj povijesni uspjeh potvrđuje našu posvećenost izvrsnosti u proizvodnji vina, pokazujući da Hercegovina nije samo domaćin nekih od najfinijih vina, već je i vodeća sila u svjetskoj vinskoj industriji.

Dok slavimo ovaj povijesni trenutak, veselimo se budućnosti s optimizmom. Ovaj uspjeh je samo početak. Uvjereni smo da ćemo naša vina nastaviti iznenađivati i oduševljavati ljubitelje vina širom svijeta.

Naša vina nisu samo proizvodi – ona su izraz naše kulture, našeg terroira i naše strasti prema vinogradarstvu. Kroz svaku bocu, pričamo priču o Hercegovini, o njenom jedinstvenom krajobrazu, bogatoj povijesti i neodoljivom duhu.

Dok nastavljamo s ovim putovanjem, zahvalni smo na podršci svih koji su nas pratili, podržavali i uživali u našim vinima. Naša obećanja su jednostavna – nastavit ćemo s radom, ustrajati, eksperimentirati i strastveno stvarati vina koja ne samo da ispunjavaju, već i nadmašuju očekivanja.

S ponosom donosimo čaše za proslavu naših vinskih junaka, za one koji su nas učinili ponosnima, za one koji su stavili Hercegovinu na svjetsku kartu vina. Za njih, i za sve nas, živjeli!

Neka ova proslava bude prilika za otkrivanje ili ponovno otkrivanje nevjerojatne raznolikosti i bogatstva domaćih vina. Kliknite na gumb “Naruči sada” i krenite na ovo nezaboravno vinsko putovanje. Pregledajte naše stranice, izaberite svoja omiljena vina i učinite svoju vinsku kolekciju još bogatijom i raznovrsnijom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Besplatna dostava

Za sve narudžbe iznad 100 KM

Garancija zadovoljstva

Besplatan povrat ukoliko niste zadovoljni

Vrhunski kvalitet

Izbor najboljih proizvoda iz cijelog svijeta

100% Sigurna kupovina

Osigurana sigurna i diskretna narudžba