Amarone Acinatico proizvodi se od najfinije selekcije grožđa iz vinograda Negrar i Cavalo nakon 120-dnevnog procesa sušenja i dugog odležavanja u hrastovim i velikim bačvama. To je vino sjajne strukture, kompleksnosti, elegancije i baršunaste teksture. Boja mu je duboko granat crvena s toplim, začinskim bukeom i aromama suhog voća. To je vino koje može podnijeti dugo skladištenje.
Smješten u dva povijesna sela regije Valpolicella Classico, koja su dio brdskog grada Negrar. Na nadmorskoj visini od 200 do 300 metara, okrenut prema jugozapadu, a od novih vinograda Cavalo di Fumane na nadmorskoj visini od 500 metara. Tip tla je raznolik, aluvijalan.
Ručno brano grožđe bere se u zadnjem tjednu rujna. Suši se u ambarima 120 dana.
Odležao 24 mjeseca u novim bačvama od francuskog hrasta i velikim slavonskim bačvama od 30 hl. Odležao u boci 8 mjeseci.
Naziv: Amarone della Valpolicella Classico
Kategorija: Crno vino
Sortni sastav: Corvina Veronese 75%, Rondinella 20%, Molinara 5%
Podrijetlo: Italy, Veneto, Valpolicella
Udio alkohola: 16 %
Boja: Crvene rubin boje.
Okus: Intenzivna crvena rubin boja s granatnim nijansama, elegantan buket s notama crne trešnje, vrlo zrelo voće i začini. To je vino sjajne strukture i kompleksnosti, ali još uvijek glatko i elegantno.
Gastro preporuka
Tradicionalno se dobro slaže uz divljač, meso s roštilja, pečenja i odležane sireve. Može se uživati i u prilikama u kojima je ugodan razgovor prioritet. Poslužite ga na temperaturi od 18° do 19°C u velikoj „balon“ čaši i ne zaboravite otvoriti bocu najmanje 2 sata prije posluživanja.
Recenzije
Još nema recenzija.