Žilavka Andrija selekcija plod je posebno odabranih grozdova Žilavke sa naših najboljih mikrolokaliteta. Grožđe za selekciju se pažljivo bere, obično u određenoj fazi zrelosti kako bi se postigla svježina i izraženost karakteristika voća. Posebnom tehnikom odležavanja vina na finom talogu ovo vino se obogatilo manoproteinima koji su mu dali poseban mineralni i lagano kremasti okus. Sa daljnjim razvijanjem u hrastu razvili su se složeni mirisi vinogradarske breskve, vanilije i meda.
Sortni sastav: Žilavka 100 %.
Boja: Specifična zelenkasto žuta.
Alkohol: 13%
Miris: Plemenit i složen miris u kojem dominira breskva, kandirano voće i med.
Okus: Bogat, kompleksan i harmoničan koji se jako dugo pamti.
Gastro preporuka
Žilavka Andrija Selekcija pije se na temperaturi od 12 do 14°C.
Ovo vino odlično prati carbonaru, pečenu patku, mladu teletinu i zrele sireve intenzivnijeg mirisa.
Dujo –
Super vino jedno od boljih koje sam probao