Begić Plavac Rose 0,75L

17 KM

Begić Plavac Rose 0,75L 17 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Početkom 20-tog. Stoljeća, pradjed Luka vraća se iz emigracije iz Amerike, te podiže prve male nasade vinograda u polju Rastok i proizvodi male količine vina za obitelj i prijatelje. Nakon njega, početkom 60-tih godina prošlog stoljeća, vinograde preuzima djed Jakov, koji odlazi kod prijatelja na Pelješac ( Hrvatska – Dalmacija ) i donosi prve čokote „Plavca malog“ najpoznatije i najkvalitetnije sorte Dalmacije u Bosnu i Hercegovinu.

Zanimljivo je, da je djed Jakov želio posaditi sortu „plavka“ koja se tada masovno sadila u Hercegovini i Vrgorskom kraju, a greškom je donio čokote Plavca malog. Zbog specifičnosti „plavca malog“, bila je manja količina uroda, ali nasuprot tomu, veća kvaliteta vina, te je u kraju postalo poznato da se najbolje vino pije u kući obitelji Begić.

Plavac Rose je vrhunsko vino proizvedeno od sorti Plavac Mali i Plavka, nježne je ružičaste boje, raskošnih voćnih aroma, lagano i ugodno za piti tijekom cijele godine a naročito tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Dobiva se ranim otakanjem mošta ružičaste boje – samotok, te daljnjim postupkom hladne fermentacije. Njegov osebujan okus, blaga rose boja, osvježavajući i okrepljujući osjećaj, stvara ugodu i traži zadovoljstvo i drugi put.

 

 

Naziv: Begić Plavac Rose

Kategorija: Rose vrhunsko vino

Sastav: Plavac mali i Plavka

Alkohol: 13%

Temperatura serviranja: 10-12 °C

Boja: Nježne ružičaste boje.

Okus: Osebujan okus.

 

 

Gastro preporuka

Služi se rashlađen na temperaturi 10 – 12 °C te izvrsno pristaje uz sva lagana predjela i glavna jela od sira, ribe, mesa, salate i slatko-slane slastice.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Begić Plavac Rose 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)