Blatina Stjepan Ostojić 0,75L

13 KM

Kategorije: ,

Prenoseći i usavršavajući znanje o grožđu i vinu s koljena na koljeno, obitelj Ostojić je došla do zavidnog znanja i kvaliteta u izradi vina, tako da danas iz podruma Ostojić izlaze kvalitetne i poznate vrste vina u BiH i cijeloj Europi.

Hercegovačko podneblje kamena i sunca pruža savršene uvjete za uzgoj i preradu najkvalitetnijih sorti grožđa, posebno u tome prednjači Čitlučko područje, Brotnjo gdje se i nalaze najkvalitetniji Hercegovački vinogradi poznati po vinima i grožđu već stoljećima.

Stjepan Ostojić bio je naš kralj. Vladao je u periodu 1418 – 1421, naslijedivši oca kralja Stjepana Ostoju, nakon njegove iznenadne smrti. Tako je naš kralj Stjepan Ostojić u početku XV. stoljeća vladao Bosanskim kraljevstvom i dijelovima Srbije, Primorja, Humske zemlje (današnje Hercegovine), Zapadnih strana, Donjih krajeva, Usore, Solija, Polimlja i Podrinja. Iako je njegova vladavina trajala kratko, naslijedio ga je 1421. Stjepan Tvrtko II. Njegov značaj za nas je ogroman. Umro je 1421. i sahranjen je na Bobovcu u mauzoleju bosanskih kraljeva. Za života je Stjepan Ostojić vladao velikim i moćnim kraljevstvom i, kao jedan u nizu čuvene dinastije Kotromanića, a osobito kao nasljedniku velikog kralja Ostoje pripala mu je ova vrhunska blatina.

Vino tamne, rubinsko – crvene boje, prepoznatljive arome te punog i harmoničnog okusa. Služiti na temperaturi 16 – 18 °C.

 

 

 

Naziv: Blatina Stjepan Ostojić

Kategorija: Vrhunsko crno suho vino

Sastav: 85% Blatina, 15 % prateće sorte

Alkohol: 12,5 %

Temperatura serviranja: 16 – 18 °C

Boja: Tamno crvena.

Okus: Okus je uravnotežen i svjež.

 

 

Gastro preporuka

Odlično prija uz jača jela od mesa, divljač, ribu, sireve i pršut. Temperatura serviranja 16-18°C.

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će dodati recenziju za “Blatina Stjepan Ostojić 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.