Prenoseći i usavršavajući znanje o grožđu i vinu s koljena na koljeno, obitelj Ostojić je došla do zavidnog znanja i kvaliteta u izradi vina, tako da danas iz podruma Ostojić izlaze kvalitetne i poznate vrste vina u BiH i cijeloj Europi.
Hercegovačko podneblje kamena i sunca pruža savršene uvjete za uzgoj i preradu najkvalitetnijih sorti grožđa, posebno u tome prednjači Čitlučko područje, Brotnjo gdje se i nalaze najkvalitetniji Hercegovački vinogradi poznati po vinima i grožđu već stoljećima.
Stjepan Ostoja Tvrtković Kotromanić (oko 1378, Bobovac – ruhan 1418) bio je naš kralj. Nosio je titulu: kralj Bosne, Srba, Primorja, Humske zemlje, Zapadnih strana, Donjih krajeva, Usore, Soli, Polimlja i Podrinja naslijedivši kraljicu Jelenu Maru Nikolić, zvanu Jelena Gruba u svibnju 1398. Potomke Stjepana Ostoje, također Stjepana i Radivoja Ostojića, nazivamo po njemu. Mada današnji Ostojići ne mogu dokazati direktnu liniju nasljeđivanja od slavnoga bosanskog vladara Stjepana Ostoje, današnji geolozi je ne isključuju. Zato obitelj Ostojić iz Čitluka svoju seriju vina s ponosom naziva po našim zajedničkim precima, srednjovjekovnim Ostojićima, a ovaj izvanredno izbalansirani cuvée, po rodonačelniku kralju – Stjepanu Ostoji.
Vino nastalo miješanjem više vrsta kako bi se dobilo vino s boljim karakteristikama. Ovo vino je crvene boje s rubinskim odsjajem i ljubičastim nijansama, arome tamnog bobičastog voća te skladnog i harmoničnog okusa. Služiti na temperaturi 16 – 18 °C.
Naziv: Cuvee Stjepan Ostoja
Kategorija: Vrhunsko crno suho vino
Sastav: Blatina, Merlot, Cabernet Sauvignon
Alkohol: 13,8 %
Temperatura serviranja: 16 – 18 °C
Boja: Rubin crvena.
Okus: Okus je harmoničan.
Gastro preporuka
Vino se dobro slaže sa širokom paletom hrane. Prija uz hranu snažnijih okusa, kao što su pečenja i sve vrste odrezaka. Temperatura serviranja 16-18°C.
Recenzije
Još nema recenzija.