Tajna kvaliteta ove šljivovice krije se u voćkama od kojih se pravi. Šljive uzgajaju u vlastitom voćnjaku, gdje imaju pažnju tijekom cijele godine. Brinemu se o svakom detalju, odvajaju košpicu i dio kožice šljive. Kom se fermentira u kontroliranim uvjetima i peče se rakija u tradicionalnim kazanima. Destilat odležava tri godine, dok ne postane dovoljno iskusan da se zove Djedovom rakijom. Rezultat je blaga selekcija šljivovice, sa notama dima, vanilije, francuskog hrasta i meda. Tradicija koja se osjeti u svakom gutljaju.
Alkohol: 39%
Gastro preporuka
Uz šljivovice od bilo koje sorte šljive, preporučamo meso. Način pripreme i služenja zavisi od starosti i jačine destilata – što je rakija starija i jača, to je i meso “jače”. Prepečenica se najbolje sljubljuje sa puretinom u gorgonzola sosu. Dok uz starije rakije služimo i teže meso: grilovani biftek, dimljena vješlica, rolovana slanina sa suvim šljivama. Zbog njenog izuzetnog ukusa, Djedovu rakiju možete konzumirati i kao digestiv i kao aperitiv.
Posebno limitirano pakiranje!
Recenzije
Još nema recenzija.