Domano cuvée white 0,75L

27 KM

Domano cuvée white 0,75L 27 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Limitirana serija ovog vina je nastala kupažom sorti Žilavka i Chardonnay u jednakom omjeru. Selekcionirani grozdovi žilavke prešani su nakon čega je uslijedila fermentacija i dozrijevanje u inox tankovima, dok  je chardonnay fermentirao i dozrijevao na talogu u drvenoj bačvi od 500 litara punih 12 mjeseci. Nakon kupažiranja, vino je napunjeno u boce i odležalo je neko vrijeme prije puštanja na tržite. Zlatnožute boje i vrlo izraženog,slojevitog mirisa zrelog voća,s notama vanilije i drveta. Kompleksnog i bogatog okusa.

Kategorija: Vrhunsko bijelo suho vino

Sortni sastav: Žilavka i Chardonnay

Alkohol: 13%

Vinifikacija: ručna berba, maceracija 4-6 sati, hlađenje na temperaturu od 6 °C kroz izmjenjivač topline, bistrenje i pretakanje, kontrolirana fermentacija 30 dana na 16 °C.

Dozrijevanje: Selekcionirani grozdovi žilavke prešani su nakon čega je uslijedila fermentacija i dozrijevanje u inox tankovima, dok  je chardonnay fermentirao i dozrijevao na talogu u drvenoj bačvi od 500 litara punih 12 mjeseci.

Značajke: Zlatnožute boje i vrlo izraženog, slojevitog mirisa zrelog voća, s notama vanilije i drveta. Kompleksnog i bogatog okusa.

 

 

Gastro preporuka

Preporuča se piti uz janjetinu, kuhanu ili pečenu na ražnju, zatim uz jegulju i uz druge slatkovodne ali i morske ribe, uz sir iz mijeha i pršut. Pije se rashlađeno na temperaturi 10 – 12 °C.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Domano cuvée white 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)