Grečica Rose Brkić 0,75L

24 KM

Grečica Rose Brkić 0,75L 24 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Istodobno, koncept vinarije minimalna je intervencija u prirodnim procesima. Ovdje se ne koriste pumpe, a u preši se koriste nježni valjci od gume, većina vina se ne filtrira kako bi se sačuvao prirodni talog, koji znalci vina jako cijene. Za stvaranje odabranih vina grožđe po grožđe bere se ručno.
Brkićeva vina odležavaju u američkim, slavonskim i francuskim bačvama od hrastovine, kao i bačve bosanskih obrtnika od lokalnog hrasta. Prema vinu, za vino je bolje kad su vinova loza i hrast za bačve rasli u istoj regiji.

Grečica je posebno vino od posebnog grožđa. Grožđe za Grečicu je došlo iz starog vinograda blatine, u koji nitko nije ušao od rezidbe do berbe. Nije urađen nikakav tretman niti biljke niti grožđa niti tla. Grožđe je pred berbu bilo savršeno zdravo. Količina grožđa je bila manja te je nastao rose Grečica. Uz pomoć divljih kvasaca dobiveno je lagano mineralno, izuzetno skladno vino. Limitirano je na 665 butelja.

Val svježih mirisnih tonova šumskog voća i mediteranskog bilja preliva se na nepce ispunjeno voćnom svježinom i podatnim kiselinama koje otvaraju dug, voćni i izuzetno osvježavajući završetak okusa.

 

 

Naziv: Rose Brkić Grečica

Kategorija: Rose vino.

Udio alkohola: 13 %

 

 

Gastro preporuka:

Rose vina najčešće se konzumiraju u proljeće i ljeti. Tada najbolje ugode našem nepcu. Piju se dobro rashlađena kao bijela vina. Mnoga rose vina sjajan su pratitelj skoro svih kuhinja, te se mogu piti i kao aperitiv. Najbolje ih je trošiti i piti dok su mlada.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Grečica Rose Brkić 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)