Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.
Vino proizvedeno od sorte vranac koja se udomaćila sredinom XX stoljeća u Trebinjskom kraju i postala sinonim za crvena vina. Vino je prepoznatljivo po svom voćnom karakteru, mirisa koji podsjeća na zrele višnje, bogatstvu šumskog voća, mekanim i harmoničnim taninima, punoći i mladalačkoj svježini okusa i karakterističnoj rubin boji sa laganim ljubičastim nijansama. Klasično, vrenje se odvija u dodiru sa pokožicama bobica (maceracija) 14 dana u vinifikatorima na temperaturi od 26 ⁰C – 28 ⁰C.
Naziv: HERCEGOVAČKI VRANAC VUKOJE
Kategorija: Suho bijelo vino
Sortni sastav: Vranac 100%
Podrijetlo: Vinogradi Zasad polje, BiH
Dozrijevanje: 30 mjeseci u hrastovim bačvama od 3000 lit i 6 mjeseci u
boci
Udio alkohola: 12,5 %
Boja: Rubin boje.
Okus: Okus punoće i mladalačke svježine.
Gastro preporuka
Preporučuje se uz sva jela od crvenog mesa, janjeće i teleće pečenje ispod sača, roštilj, grilovane gljive, crvene začinjene soseve, uz svu divljač, pršut, kao i uz tvrde zrele sireve, gorgonzolu i parmezan.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 16 do 18 oC.
Pakiranje sadrži 6 boca.
Recenzije
Još nema recenzija.