Knjiga Vinske priče BiH, Željko Garmaz

39 KM

Knjiga Vinske priče BiH, Željko Garmaz 39 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Vinske priče Bosne i Hercegovine odbjedinjene u knjigu autora Željka Garmaza, koja se upravo ovih dana pojavljuje pred čitaocima. To je zbirka životnih priča 36 istaknutih vinara koji su na najbolji način svoju zemlju uveli na vinsku kartu svijeta!

Nekadašnji novinar, a sada vinski publicista Željko Garmaz kaže da je ovo njegova četvrta knjiga o vinima ove regije i po njegovom mišljenju najbolja u karijeri. Dodao je da je BiH konačno dobila djelo u kojem se može vidjeti koja vina nudi svijetu. Garmaz kaže da vina koja se ovdje proizvode mogu parirati najboljima u svijetu.

“U knjizi je 440 stranica prelijepih priča o ljudima koji su BiH uvrstili u vinsku kartu svijeta”, ističe Garmaz.

Prema njegovim riječima, u knjizi je 36 priča od kojih su 33 priče o vinarijama, a tri su povezane sa vinima.

Garmaz je rekao da je 90% priča iz Hercegovine i obećao da će nastaviti da piše o hercegovačkim vinarijama, a u novoj knjizi, osim pet dosadašnjih, biće zastupljene još neke vinarije iz Trebinja.

– Kad imate o čemu pisati, onda je sve lako! A Bosna i Hercegovina je uistinu posljednjih godina nevjerojatno napredovala u podizanju kvaliteta svojih vina. Uostalom, brojne svjetske nagrade, poput zlatnih medalja na najprestižnijem svjetskom natjecanju, onom Decanterovom u Londonu, u nekoliko navrata su potvrdile ovo o čemu pričam – objašnjava Željko čije su Vinske priče Bosne i Hercegovine peta knjiga o vinarima iz cijele regije.

– Vinsku Bosnu i Hercegovinu obilazim od 2011. godine i naprosto je neverojatno kako se gotovo preko noći, svojevrsnim blitzkriegom, ta nevelika skupina vinskih zanesenjaka izborila za svoje mjesto pod suncem na vinskoj karti svijeta.  Još prije deset godina kvaliteta vina u BiH je u velikoj mjeri bila upitna činjenica, a danas je nemoguća misija pronaći loše vino. No, ono što me muči, i što mi je predstavljalo veliki problem pri obilasku svih vinarija je to što u BiH ne postoji nikakav sistematski način praćenja rada svih tih vinara. Ne postoji medijski odnos prema fenomenu vina, ne postoje blogeri, a ni vinari gotovo nimalo ne drže do svojih javnih nastupa. Ono što sam htio postići je da omogućim svima koji vole vino i žele otkriti što Bosna i Hercegovina krije u svojim vinskim podrumima, da sve nađu na jednom mjestu. Stoga sam uvjeren da će ova knjiga biti svojevrsna vinska biblija za sve zaljubljenike u vino i BiH.

Književnik Željko Ivanković je u predgovoru napisao da knjiga donosi ljudske priče o dugim obiteljskim tradicijama uzgoja trsa i prerade grožđa (uglavnom Hercegovina), ili o novim ljudima u tim poslovima koji jedva da imaju znanja i iskustva. Na primjer, dolaze iz svijeta sporta, turizma ili nekog sasvim drugog biznisa i najednom se prepoznaju u vinarstvu, čak se zaljube u njega i strasno i ambiciozno mu se predaju.

“Tako je postao moguć jedan Zovko u Žepču, ili Galičićev vinograd u Sarajevu na 765 metara nadmorske visine ili Trebinjka Mika Zubčević Anđelić, jedina vinarka u Bosni i Hercegovini” – piše u uvodu.

 

Knjiga svjedoči o tome koliko je ozbiljna vinska industrija u BiH.

Brand

Vinske priče BiH

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Knjiga Vinske priče BiH, Željko Garmaz”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)