Kovačević Chardonnay 0,75L

28 KM

Kovačević Chardonnay 0,75L 28 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Vinarija Kovačević je proizvodnju vina započela 2001. godine. Tijekom godina, nastojali su da vinariju i podrume stalno dopunjavaju novim tehnologijama, novom opremom, novim i različitim bačvama, ne samo radi pouzdanog kvaliteta ili novih eksperimenata, već i zato što su željeli da svojim idejama i vinima stalno dodaju novu širinu i nove mogućnosti. Njihova vizija je stalno traganje za najboljim vinima i ono nikada ne prestaje. To traganje je učinilo da se okrenu proizvodnji vina specifičnih stilova po najstarijim vinskim tehnikama, poput dugih maceracija grožđa i proizvodnje vina u amforama, čija tradicija seže nekoliko tisuća godina unatrag. Korak dalje jeste čuvanje tradicije i vraćanje prirodi te su se posvetili i organskoj proizvodnji. Kako u vinogradarstvu i vinarstvu nema zaustavljanja već polako koračaju u budućnost, istražujući biodinamičko vinogradarstvo.

Današnji izgled Fruške gore odraz je njene geološke povijesti i savremenih geodinamičkih procesa. Danas ona predstavlja usamljenu otok planinu u Panonskoj niziji, a nekada je bila otok u Panonskom moru.

Fruška gora je locirana na granici kontinentalne i sub-kontinentalne klime. Iako je jedna od najnižih planina, što se više penjete klima postaje hladnija i vlažnija, tako da na samim vrhovima Fruške gore klima je prava planinska sa hladnijim zimama i svežijim ljetima.

Chardonnay originalnog stila, prepoznatljiv po upečatljivim aromama tropskog voća i elegantnim tonovima citrusa, kao i po glatkoj teksturi i energičnoj svježini sa notama grejpa u završnici.

Vino je slamnasto žute boje sa odsjajem kristalne bistrine. Izrazita aromatičnost mirisa i kompleksna punoća okusa sa blagim tonom gorčine u pozadini podsjeća na okus suhe smokve i badema. Vrhunski kvalitet i specifičnost ovog vina dolazi do punog izražaja ukoliko se servira rashlađeno na temperaturi od 10-12°C.

 

 

Naziv: Pjenušac Kovačević

Kategorija: Suho bijelo vrhunsko vino

Sastav: Chardonnay 100%

Temperatura serviranja: 10 – 12 °C

Boja: Slamnasto žute boje.

Okus: Upečatljive arome tropskog voća i elegantni tonovi.

Alkohol: 13%

 

 

Gastro preporuka

Odlično prati razne vrste tjestenina, rakove, školjke, lignje te riječne i morske ribe.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kovačević Chardonnay 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)