Kvalitetna Žilavka Emporia 6×0,75L

49 KM

Kategorije: , ,

U kršnom ambijentu sunčane Hercegovine, na blagodetnoj zemlji natopljenoj divljom Neretvom i znojem vinogradara rođena je raskošna Žilavka. Onima koji se bave njegovom proizvodnjom ovo je tekuće zlato bogata i izdašna nagrada. Uspravna i prkosna, poprimila je sve značajke kraja u kojem je nastala, pa jednako dobro podnosi periode dugotrajnih suša, kao i periode obilnih jesenskih padavina, svojstvenih ovom kraju.
Žilavka je karakteristično južnjačko vino sa specifičnim mirisom, kristalno čistom zelenkasto -žutom bojom i izuzetnom jačinom pa je lako pronašla svoje mjesto u samom vrhu vinskog svijeta.
U njezinom je osebujnom okusu davne 1353. godine uživao bosanski ban Tvrtko, a našeg nobelovca Ivu Andrića upravo je Žilavka iz Carskih vinograda inspirirala da svojevremeno napiše najljepše misli o vinu. Velika imena su se mijenjala, ljudi su dolazili i prolazili, a hercegovački je krš gordo stajao i uvijek iznova plijenio ljepotom svojih plodova.

 

Naziv: Kvalitetna Žilavka Emporia

Vrsta: Kvalitetno vino

Temperatura serviranja: 10 – 12 °C

Podrijetlo: Carski Vinogradi Mostar

 

 

Gastro preporuka:

Blaži sirevi nenapadnoga okusa, riblji specijaliteti i bijela mesa su u potpunoj harmoniji sa proslavljenim okusom Žilavke.

 

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će dodati recenziju za “Kvalitetna Žilavka Emporia 6×0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)