Maslinovo ulje Ol Istria 0,7L

39 KM

Maslinovo ulje Ol Istria 0,7L 39 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Istra je ponovno, šestu godinu za redom, proglašena najjačom maslinarskom regijom na svijetu. Porečka maslina rođena i njegovana pod istarskim suncem, stoljećima upija svu blagodat tla i podneblja, nesebično i bogato uzvraća maslinovim uljem najviše kakvoće.

U Agrolaguni je do danas zasađeno 65 000 stabala maslina na površini od 220 ha odakle se u dobrim godinama dobije 130 tona vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Sve se masline prerađuju u vlastitoj uljari uz primjenu suvremene agrotehnike i tehnologije proizvodnje (hladni postupak prerade izravno iz ploda masline u roku 8 sati, čuvanje i skladištenje ulja u inoks bačvama).

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Ol Istria godinama je sinonim i standard kvalitete za istarska maslinova ulja, što potvrđuju brojne nagrade koje to ulje osvaja iz godine u godinu. Preradom maslina iz vlastitih maslinika hladnim postupkom dobiva se ekstra djevičansko maslinovo ulje .U svakoj se kapi ovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja spajaju stoljetna tradicija i najsuvremenija agrotehnika i tehnologija proizvodnje.

Posebnu pažnju valja posvetiti karakteristikama ulja od pojedine sorte i upotrijebiti maštu i znanje kako bismo ga sljubili s pojedinim jelima. Pod imenom Ol Istria nalaze se sortna maslinova ulja Picholine, Pendolino, Ascolana, Leccino te autohtona sorta Istarska bjelica, te ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno odabirom nekoliko sorti maslina izvanredne kvalitete.

Brend Ol Istria dobio je certifikat kontrolirane oznake izvornosti za ekstra djevičansko maslinovo ulje, ZOI Istra, što podrazumijeva strogu kontrolu isključivo istarskog podrijetla ploda maslina, samo odabranih sorti, prerađeno u kratkom roku na maksimalnoj temperaturi od 27°C, te čuvano u kontroliranim uvjetima temperature i interne atmosfere.

Ol Istria ekstra djevičansko maslinovo ulje godinama je sinonim i standard kvalitete za istarska maslinova ulja, što potvrđuju brojne nagrade koje to ulje osvaja iz godine u godinu.

Preradom maslina iz vlastitih maslinika hladnim postupkom dobiva se ekstra djevičansko maslinovo ulje s udjelom slobodnih masnih kiselina od 0,08 do 0,2%. Za vrhunsku kvalitetu maslinovog ulja potreban je zdrav kvalitetan plod, ručna berba, hladan postupak prerade u roku od 12 sati, čuvanje ulja u inox bačvama bez prisutnosti zraka na temperaturi od 18°C te punjenje u boce pod najstrožim tehnološkim uvjetima. Ovako dobiveno ulje najbogatije je nutritivno vrijednim elementima i ima naglašenu aromatičnu notu. U svakoj se kapi ovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja spajaju stoljetna tradicija i najsuvremenija agrotehnika i tehnologija proizvodnje.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Maslinovo ulje Ol Istria 0,7L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)