Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.
Vino proizvedeno od sorte vranac koja se udomaćila sredinom XX stoljeća u Trebinjskom kraju i postala sinonim za crvena vina. Ima rubin-crvenu boju sa svjetlijim rubovima te laganim nijansama ciglastog, bistro je i djelomično gusto. Intenzivnost mirisa je izražena i vrlo fina te se sa svakim gutljajem otvara još više i pokazuje svoj šarm.
Na nosu se prvo otvara nota bobičastog voća koja ide prema zrelim višnjama i trešnjama a kasnije se prelama prema notama kože, crnog papra i duhana te malo čokolade i cimeta pomiješanoga dimom.
Vino je suho, djelomično toplo i elegantno te mekano, s druge strane djelomično je svježe do svježe s finim baršunastim taninima i vrlo je pitko i lijepo klizi, a krasi ga puno tijelo. Vino ima dobru ravnotežu, intenzivnost i trajnost okusa su dobre a na retro-okusu javlja se nota džema od višnje s malo maslaca. Vino je harmonično i u dobroj je formi.
Naziv: MEDITERANSKI VRANAC VUKOJE
Kategorija: Crno vino
Sortni sastav: Vranac 100%
Podrijetlo: Vinogradi Zasad polje, BiH
Dozrijevanje: 24 mjeseca u barrique bačvama i 12 mjeseci u boci
Udio alkohola: 13 %
Boja: Rubin boje.
Okus: Okus punoće.
Gastro preporuka
Preporučuje se uz sva jela od crvenog mesa, janjeće i teleće pečenje ispod sača, roštilj, grilovane gljive, crvene začinjene soseve, uz svu divljač, pršut, kao i uz tvrde zrele sireve, gorgonzolu i parmezan.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 16 do 18 oC.
Pakiranje sadrži 6 boca.
Recenzije
Još nema recenzija.