Zlatna Selekcija Vukoje Red 0,75L

73 KM

Zlatna Selekcija Vukoje Red 0,75L 73 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.

Pravilnom selekcijom najboljih grozdova merlot-a, cabernet sauvignon-a, vranca i syrah-a, njihovom vinifikacijom i odležavanjem u hrastovim “barrique” bačvama 24 mjeseca dobijamo ovo veliko vino koje u sebi nosi jedinstven spoj iskonskog kvaliteta klime, zemljišta, vinove loze i plemenitog drveta.
Vino je zatvorene rubin boje, kompleksnog mirisa šumskog voća, dominantno borovnice i kupine, začinskog bilja, bijele čokolade, u završnoj impresiji sa tonovima rosnog jutra kraj Trebišnjice. Veoma ekstraktivno i zaokruženo sa toplim taninima i sočnom voćnom završnicom. Razvoj u boci pri dobrim godinama fino napreduje i do 30 godina.

 

Naziv: ZLATNA VUKOJE SELEKCIJA

Kategorija: Vrhunsko suho crno vino

Sortni sastav: Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 35%, Vranac 8%, Syrah 7%

Podrijetlo: Vinogradi Zasad polje, BiH

Dozrijevanje: 24 mjeseca u hrastovim bačvama od 225 lit, 12 mjeseci u boci.

Udio alkohola: 13 %

Boja: Zatvorene rubin boje.

Okus: Okus je uravnotežen i svjež.

 

Gastro preporuka

Preporučujemo uz divljač, bifteke, pfefer soseve i soseve od gorgonzole, pečenu janjetinu, dimljeni losos, pačetinu, jaretinu, roštilj, tvrde sireve i dr.
Pije se na temperaturi od 18 °C.

 

 

Pakiranje sadrži 6 boca.

Brand

Podrumi Vukoje

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Zlatna Selekcija Vukoje Red 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)