Mediteranski Vranac Vukoje 0,75L

67 KM

Mediteranski Vranac Vukoje 0,75L 67 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.

Vino proizvedeno od sorte vranac koja se udomaćila sredinom XX stoljeća u Trebinjskom kraju i postala sinonim za crvena vina. Ima rubin-crvenu boju sa svjetlijim rubovima te laganim nijansama ciglastog, bistro je i djelomično gusto. Intenzivnost mirisa je izražena i vrlo fina te se sa svakim gutljajem otvara još više i pokazuje svoj šarm.

Na nosu se prvo otvara nota bobičastog voća koja ide prema zrelim višnjama i trešnjama a kasnije se prelama prema notama kože, crnog papra i duhana te malo čokolade i cimeta pomiješanoga dimom.

Vino je suho, djelomično toplo i elegantno te mekano, s druge strane djelomično je svježe do svježe s finim baršunastim taninima i vrlo je pitko i lijepo klizi, a krasi ga puno tijelo. Vino ima dobru ravnotežu, intenzivnost i trajnost okusa su dobre a na retro-okusu javlja se nota džema od višnje s malo maslaca. Vino je harmonično i u dobroj je formi.

 

Naziv: MEDITERANSKI VRANAC VUKOJE

Kategorija: Crno vino

Sortni sastav: Vranac 100%

Podrijetlo: Vinogradi Zasad polje, BiH

Dozrijevanje: 24 mjeseca u barrique bačvama  i 12 mjeseci u boci

Udio alkohola: 13 %

Boja: Rubin boje.

Okus: Okus punoće.

 

 

 

Gastro preporuka

Preporučuje se uz sva jela od crvenog mesa, janjeće i teleće pečenje ispod sača, roštilj, grilovane gljive, crvene začinjene soseve, uz svu divljač, pršut, kao i uz tvrde zrele sireve, gorgonzolu i parmezan.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 16 do 18 oC.

 

 

Pakiranje sadrži 6 boca.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Mediteranski Vranac Vukoje 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)