Pivo Erdinger Weissbier 0,5L, 12 komada

37 KM

Pivo Erdinger Weissbier 0,5L, 12 komada 37 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Erdinger Weissbier, svijetlo pivo, vre u skladu sa tradicionalnim receptom i Bavarskim zakonom o čistoći. Snaga ovog premium pšeničnog piva leži u harmoničnom balansu različitih aroma. Nježno začinjena pšenica i aroma kvasca miješa se sa blago gorkim hmeljom, a poželjni nivo ugljen-dioksida osigurava njegovu tipičnu živost.

Sastojci vrhunske kvalitete i iskustvo najboljh majstora varenja pšeničnog piva, razlog su izvrsne kvalitete Erdingera. Prirodni hmelj, kvasac top kvalitete za fermentaciju, više od 50% pšeničnog slada i visokokvalitetna voda iz vlastitih izvora pivovarne, dva bunara dubine 160 metara, gdje se za jedan litar Erdingera koristi 3,5 litra vode, glavne su odlike bavarske vještine varenja piva. Njena posebnost i prepoznatljivost krije se u vrhunskoj fermentaciji, gdje pivo specijalno sazre u bočici na tradicionalan način, baš kao i šampanjac.

Pivo Erdinger Weissbier je najprodavanije pšenično pivo u svijetu. Sa tradicijom dugom više od 130 godina, danas se ovo bavarsko pivo prodaje u više od 95 zemalja svijeta. Misija najveće njemačke porodične pivare, koja glasi „Uživaj u životu sa Erdingerom“, tako je uspješno ostvarena u Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Irskoj, SAD-u, Nizozemskoj, Kanadi, Brazilu, Koreji, Singapuru, Kini i brojnim drugim zemljama, među kojima je i BiH.

Godišnje Erdinger plasira 1,81 milion hektolitara piva, što ga svrstava u kategoriju najvećeg proizvođača na svijetu. Zahvljujući modernom postrojenju za punjenje u jednom satu uspiju napuniti čak 110.000 boca.

Preporuka:
Za točenje Erdingera preporučuje se klasičan način točenja piva u jedinstvenoj Erdinger čaši. Potrebno je isprati čašu hladnom vodom, zatim je držati pod uglom od 45° i otvoriti slavinu naglo.
Kada je čaša oko 80% puna, postepeno ispraviti čašu u vertikalan položaj. Lagano zavrtjeti bocu kako bi se preostalo pivo pomiješalo sa kvascem sa dna boce. Dovršiti sipanje, a kvasac će se raširiti po cijeloj čaši. Uživajte u svom savršeno nasutom Erdinger pšeničnom pivu.

 

 

ZNAČAJKE:

-5,3% alkohola,

-Srednje zlatna,

-Sastojci: prirodni hmelj, kvasac top kvalitete za fermentaciju, više od 50% pšeničnog slada i visokokvalitetna voda,

-Njemačka,

-Pšenično pivo.

 

 

Pakiranje od 12 komada.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Pivo Erdinger Weissbier 0,5L, 12 komada”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)