Rizman Pošip 0,75L

35 KM

Rizman Pošip 0,75L 35 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Tradicija vinogradarstva u obitelji Štimac datira s početka XX. stoljeća. Prve vinograde zasadio je pradjed današnjeg naraštaja obitelji Štimac, Mihovil Mijo Popich, poznat pod nadimkom Rizman.Rizman je rođen 1885. godine, a imao je bogat i dug život, poživio je 96 godina. Živio je u obiteljskoj kući u Opuzenu u dolini Neretve gdje su se nalazili vinogradi. Kad je vinograde poharala bolest vinove loze (peronospora), Rizman je bio prisiljen, kao i većina stanovništva južne Dalmacije, iseliti se u Ameriku.

U Opuzen se vratio 1918. godine kad je nastavio sa sadnjom novih loza. Rizman je u svojem vinogradu obrađivao osam tisuća loza. Rad u vinogradu bio je težak, a Rizmanu je trebalo puno truda da trupom preveze grožđe na preradu do konobe u Opuzenu. Tamo je proizvodio i prodavao vino.

Od 2006. godine na novim položajima najmlađeg vinogorja u Hrvatskoj naziva Komarna, podigli su 22 Ha novih vinograda i 1700 stabala maslina. Idejni je pokretač i pionir vinogorja Komarna u kojem svi proizvođači imaju prijavljenu ekološku proizvodnju. U 2012.godini u samom vinogradu izgradili su vinariju u kojoj su ostvareni visoki tehnološki standardi za proizvodnju vina. U vinogradu više od 90% nasada čine autohtone sorte Plavac mali, Pošip i pomalo zaboravljeni Tribidrag.

Pošip dolazi od istoimene najpoznatije lokalne bijele sorte. Eološki vinogradi sastoje se od tla vapnenca sa malim udjelom zemlje izražavajući svoju mineralnost, najviše u ovom vinu. Želeći postići svježinu u ovom vinu čija berba dolazi u vrućem ljetnom periodu, grožđe za ovo vino se bere noću te prije izlaska sunca doprema u vinariju i odmah prerađuje. Svjež, živ, mineralan sa odlikama sorte i tla vapnenca, vino Pošip ugodno je ljetno osvježenje čiji rok uživanja ne mora biti samo jedna sezona.

Mladenačko i dinamično vino s atraktivnim aromama kruške, jabuke, dinje, citrusa i daškom muškatnog oraščića. Na nepcu je suho s izbalansiranom kiselošću, mekom teksturom i ugodnim i osvježavajućim završetkom. Ovo je vino svestrano, elegantno i osvježavajuće.

Naziv: Rizman Pošip

Kategorija: Bijelo vrhunsko vino

Sastav: Pošip, sa malim udjelom (do 5%) sorte Viogner

Alkohol: 13,5%

Temperatura serviranja: 10-12 °C

Boja: Zelenkasto-žuta boja.

Okus: Svestrano, elegantno i osvježavajuće.

 

 

Gastro preporuka

Poslužite ga rashlađenog. Možete uživati u samom vinu ili ga degustirati uz salate, riblja jela i plodove mora..

Brand

Vinarija Rizman

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Rizman Pošip 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)