Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.
Vino proizvedeno od sorti vranac, merlot i cabernet sauvignon koje se uzgajaju na lokalitetu Zasad polje.
Vino je prepoznatljivo po svojoj tamno rubin boji, izrazito voćnog mirisa, svježeg i punog okusa, sa mekanim taninima, veoma pitko sa notama crvene ribizle, višnje i voćne punoće na samom okusu. Klasično, vrenje se odvija u dodiru sa pokožicama bobica (maceracija) 7 dana u vinifikatorima na temperaturi od 24 ⁰C – 26 ⁰C.
Naziv: PRIMAVERA CUVÉE VUKOJE 2018
Kategorija: Crno vino
Sortni sastav: Vranac 50%, Merlot 25%, Cabernet sauvignon 25%
Podrijetlo: Vinogradi Zasad polje, BiH
Dozrijevanje: inox 6 mjeseci, 2 mjeseca u boci
Udio alkohola: 12,5 %
Boja: Rubin boje.
Okus: Svježeg i punog okusa, sa mekanim taninima, veoma pitko sa notama crvene ribizle, višnje i voćne punoće na samom okusu.
Gastro preporuka
Preporuča se uz sva jela od crvenog mesa, janjeće i teleće pečenje ispod sača, roštilj, grilovane gljive, dimljena puretina, crvene začinjene soseve, sireve iz ulja.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 16 oC.
Recenzije
Još nema recenzija.