Žilavka Marijanović je vrhunsko bijelo suho vino, zlatne žuto-zelenkaste boje, prepoznatljiva sortnog mirisa, te harmoničnog okusa.
Proizvodi se od visokokvalitetne autohtone hercegovačke sorte žilavke uz prateće sorte benu i krkošiju.
O visokoj kakvoći žilavke svjedoči i povelja bana Tvrtka iz 1353. izdata u Suhoj (Čitluk). Žilavka vjekovima odolijeva suncu, žegi, kršu i škrtoj hercegovačkoj zemlji.
Pije se rashlađena na temperaturi od 10-12 °C, te pristaje uz raznovrsna jela.
Kušajte žilavku kao dar hercegovačkog krša.
Sortni sastav: Žilavka, uz prateće sorte benu i krkošiju.
Boja: Zlatno žuta sa zelenkastim odsjajem.
Udio alkohola: 12,5 %
Okus: Harmoničan i svjež uz dugi i pamtivi ukus koji krasi samo najbolja vina.
Gastro preporuka
Ovo vino preporučamo uz predjela od pršuta i sira, preko ribljih specijaliteta i čorbi (jela od Šarana, Soma, Pastrmke). Preporučamo da ga služite uz dimljenu ribu i jela sa roštilja. Odlično je i uz neizostavne hercegovačke specijalitete kao što su jela ispod peke te uz sve vrste jela sa gljivama i maslinama. Posebna preporuka je uz hercegovački kozji sir, sireve iz ulja, mlade sireve i kajmak, ali i uz ostale gastronomske specijalitete iz Hercegovine.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 10 do 12 oC.
Recenzije
Još nema recenzija.