Set Žilavka Rubis 6×0,75L

94 KM

Set Žilavka Rubis 6x0,75L 94 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Vinarija Rubis je osnovana 2014. godine. Sjedište vinarije kao i mikro lokacije na kojima se nalaze vinogradi je u selu Vionica. Ime vinarije se veže za izvedenicu iz latinske riječi koja bi značila drača . Drača je jedan od simbola Hercegovine. Vinarija ima kapacitet 150.000 litara. Trenutno u ponudi imaju četiri vinske i četiri etikete rakija. Asortiman s kojim raspolažu u vinogradima je chardonnay , cabernet sauvignon ,cabernet franc, syrah , merlot i naravno žilavka i blatina. Sami vinogradi su orjentirni na južnu stranu sa dosta sunca . Tlo ima izuzetna mineralno karbonatna svojstva i takvu dubinu da same žile od čokota pronalaze vodu što na kraju pogoduje prinosu i kvaliteti grožđa. Njihova  filozofija je usmjerena ka pozicioniranju domaćih sorti Žilavke i Blatine na svjetskoj vinskoj sceni .

ŽILAVKA RUBIS
Definitivno najpoznatija domaća sorta. Kao što i samo ime kaže ,to je nešto što možda najbolje opisuje težak život na škrtoj hercegovačkoj zemlji . Sorta koja je u hercegovačkom kršu pronašla vodu i sunce i iskoristila najbolje o d toga da bi došla do stolova najpoznatijih svjetski vladara i najprobirljivijih ljubitelja ove zanosne kapljice i postala sinonim za Hercegovinu. Žilavka Rubis je sastavljena iz vinograda sa Vionice i Pijanih Brda . Grožđe koje su koristili je imalo jako mali prinos , svega 1,2 kg po čokotu . Odlikuje ga izraženi šećeri i kiseline te izuzetna mineralnost zbog koje imaju  takvu aromatičnost kao nijedna žilavka na terenu . Vinogradi iz kojih koriste  grožđe su stari od 5 i 10 čak i do 80 godina. Splet svega navedenog im daje izuzetno vino koje je jako teško porediti sa bilo kojim drugim vinom .Postupak pravljenja vina : ručna berba grožđa, muljanje grožđa(mljevenje), maceracija grožđa u trajanju od 13 sati pri temperaturi od 17 stupnjeva, otakanje mošta , fermentacija narednih 8 dana pri temperaturi od 15 stupnjeva , da bi potakli fermentaciju koriste prirodne kvasce kako bi dobili najbolju prirodnu aromu, kad je fermentacija gotova vino još dva do tri mjeseca odležava na finom talogu , zatim kreću u pretok vina i grubu filtraciju , zatim rade stabilizaciju vina na temperaturi od -5 stupnjeva , nakon stabilizacije ponovno vrše  filtraciju finim sterilnim fiterima i punjenje vina u boce. Nakon odležavanja od tri mjeseca vino je spremno za konzumaciju.

 

 

Naziv: Žilavka Rubis

Kategorija: Suho bijelo vino

Podrijetlo: BiH

Udio alkohola: 13,5 %

Sortni sastav: 90% Žilavka, 10% Bena

Boja: Blijedo svijetli limun.

Okus: Limun, jabuka, nektarina i badem

 

 

Gastro preporuka

Piletina i sve vrste bijelih mesa , plodovi mora i riba , razne vrste sireva u blažoj varijanti . Preporuča se čašica do dvije za ljepši spol dok je jedna butelja dnevno idealna mjera za osobe muškog spola.

Brand

Vinarija Rubis

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Set Žilavka Rubis 6×0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)