Set Vilinka Blatina 6×0,75L

83 KM

Set Vilinka Blatina 6x0,75L 83 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Najmlađa vinarija Vilinka za kratko se vrijeme, okitila se sa devet medalja na međunarodnim sajmovima od Zagreba, Splita, Mostara i Sarajeva. Podrum je nastao 2008. godine, a ideja se rodila dvije godine prije. Vinograd je posađen 2006. godine, nalazi na optimalnom položaju Vilinka, brdo na Sretnicama (Čitluk) na oko 400 metara nadmorske visine. Taj položaj je osunčan po cijeli dan, što je odlično za grožđe. Noć je dosta hladna, a ta hladnoća je potrebna za dobre kiseline. Vinarija Vilinka proizvodi Žilavku, Blatinu i Blatinu Barrique. Baziraju se na kvalitetu, 40 tisuća litara koliko je i kapacitet podruma. Vinograd ‘Vilinka’ zasađen je gustom sadnjom loza čime se dobiva na kvaliteti grožđa, a što je osnovni preduvjet za dobivanje vrhunskog vina. Osim toga, grožđe takve kvalitete u moderno opremljenom podrumu s kontroliranim uvjetima fermentacije na tržište izbacuje vrhunski proizvod. Vilinka proizvodi vrhunsku žilavku, vrhunsku blatinu, Line Red Cuvee od blatine i cabernet sauvignona te White Cuvee od žilavke, Bene i Krokošija. Radi se o vinima premium kvalitete.

 

Sortno suho crno vino od grožđa Blatina uzgajanog na obroncima brda Vilinka na Sretnici, nadomak Mostara. Duboko rubinska boja. Buket je intenzivan, ali istodobno je okus vrlo nježan, s mnogo suptilnih nijansi bez dominacije jedne od njih.


Naziv: Vilinka Blatina

Kategorija: Vrhunsko crno suho vino

Podrijetlo: Vinarija Vilinka, BiH

Sortni sastav: Blatina

Dozrijevanje: u francuskom hrastu.

Udio alkohola: 13 %

Boja: Duboko rubinska boja.

Okus: Vrlo nježan, s mnogo suptilnih nijansi bez dominacije jedne od njih.

 

Gastro preporuka

Užitak u okusu Blatine bit će potpun uz platu plata autohtonih sireva i suhog mesa, a nikako nećete pogriješiti ni ukoliko je servirate uz janjetinu s ražnja.

Pije se rashlađeno na temperaturi od 18-20 oC.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Set Vilinka Blatina 6×0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)