Slijed 4x Žilavka 0,75L

69 KM

Slijed 4x Žilavka 0,75L 69 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Kvalitetni slijed vrhunskih bijelih vina Žilavka. U setu su 4 butelje.

 

Žilavka Keža Ž 0,75L

-Potpuna, voćna aroma ove visokokvalitetne lokalne sorte grožđa proizvodi vino vrlo posebnih kvaliteta. Poznat stoljećima, pritisnut je isključivo u mostarskom vinogorju. Ovo je vrhunsko vino s iznenađujuće dugotrajnim okusom, punim okusom i elegantnim voćem

Žilavka je prvoklasno, suho bijelo vino. S kristalno čistom, zelenkasto žutom bojom, karakterističnom aromom, skladnim odnosom alkohola i kiselina i izvanrednim ekstraktom, Žilavka je vrlo posebna sorta grožđa.

Boja: zelenkasto-žuta
Arome: agrumi, tropsko voće, cvjetne arome
Uparivanje hrane: sir, tjestenina, bijelo meso i riba, posluženi na temperaturi od 10-12 stupnjeva
Hrast: da, obično 3-6 mjeseci u francuskom hrastu
Alkohol: 12-14%

 

 

 

Žilavka Nuić 0,75L

Najrasprostranjenija autohtona hercegovačka sorta iznimne kvalitete, uz koju najčešće idu prateće sorte Bena i Krkošija. Ime je vjerojatno dobila po svojim tankim žilicama koje se naziru u bobici u vrijeme zrelosti, mada neki tvrde da je ime dobila po svojoj žilavosti, tj. otpornosti ili njenom dobro razvijenom korijenu (syn. žila) koji ide duboko u tlo tražeći vodu. Najbolje uspijeva na hercegovačkom kamenjaru gdje prevladava mediteranska klima s blagim zimama i toplim i suhim ljetima, izrazitim kišnim oborinama u hladnijem dijelu godine.

Svojstva sorte: Dozrijeva sredinom trećeg razdoblja, nešto ranije od Blatine. Žilavka je bujnog i uspravnog rasta. Redovite je i dobre rodnosti. Listovi su srednje veliki do veliki, obično petodijelni. Lice lista je glatko svjetlo zelene boje, a naličje lista za nijansu svjetlije i dlakavo.
Grozdovi žilavke srednje su veliki, piramidalnog ili cilindričnog oblika. Često se mogu naći rastresiti, ali i vrlo zbijeni grozdovi Žilavke u vinogradima. Bobice su okrugle srednje velike do velike, zeleno-žutih do žuto-jantarnih nijansi. U vrijeme berbe sadržaj šećera može doseći 25%, a ukupne kiseline se kreću u rasponu od 5 do 7 g/l.

Svojstva vina: Daje kvalitetna vina, koja s dobrih položaja i uz pravilnu vinifikaciju često dostižu vrhunsku kakvoću. Vina su izrazito mineralna, zelenkasto-žute boje, specifične arome koja varira od herbalnih do cvjetnih nota. Bogata su ekstraktom, i dostižu od 12 do 14 vol. % alkohola i 5 do 6 g/l ukupnih kiselina, što pridonosi punoći i harmoniji ovoga vina.

Ručno ubrano grožđe dodatno je odabrano u procesu prerade i ohlađeno i prešano cijelo kako bi Žilavka nudila najbolje. Ima zelenkasto-žutu boju s izrazitim cvjetnim aromama i laganim notama agruma. Okus je uravnotežen i svjež.

Kategorija: Suho bijelo vino

Podrijetlo: BiH

Udio alkohola: 14 %

Boja: Zelenkasto-žute boje.

Okus: Okus je uravnotežen i svjež.

Gastro preporuka

Odlično prati razne vrste tjestenina, ribe, janjetinu kao i rižote.
Pije se rashlađeno na temperaturi od 10 do 12 oC.

 

 

 

Žilavka Anđelić 0,75L

-Kvalitetno bijelo suho vino Žilavka Anđelić. Bijelo vino stvoreno od najkvalitetnije sorte grožđa Žilavka, posjeduje prelijepu nijansu žuto-zelene boje sa kristalnom bistrinom. Miris i ukus su nevjerojatno  aromatični sa izrazito voćnim karakterom i lijepom dozom elegancije. Ukus je izrazito strukturiran i posjeduje vrlo tipičnu i posjeduje snažnu osobnost za ovu sortu grožđa, sa ugodnom i dugom završnicom.

Sortni sastav: Žilavka.

Boja: Svijetlo žuta sa zelenkastim odsjajem.

Udio alkohola: 12,5 %

Okus: Harmoničan i svjež uz dugi i pamtivi ukus koji krasi samo najbolja vina.

Gastro preporuka

Ovo vino preporučamo uz predjela od pršuta i sira, preko ribljih specijaliteta i čorbi (jela od Šarana, Soma, Pastrmke). Preporučamo da ga služite uz dimljenu ribu i jela sa roštilja. Odlično je i uz neizostavne hercegovačke specijalitete kao što su jela ispod peke te uz sve vrste jela sa gljivama i maslinama. Posebna preporuka je uz hercegovački kozji sir, sireve iz ulja, mlade sireve i kajmak, ali i uz ostale gastronomske specijalitete iz Hercegovine.

Pije se rashlađeno na temperaturi od 10 do 12 oC.

 

 

 

Žilavka Andrija 0,7L

-Kvalitetno bijelo suho vino Žilavka, Podrumi Andrija.

Sortni sastav: Žilavka 90%, Bena 10%.

Boja: Svijetlo žuta sa zelenkastim odsjajem.

Miris: Čist, voćni sa dosta zrelog voća, posebno dominantni citrusi.

Okus: Harmoničan i svjež uz dugi i pamtivi odlazak koji krasi samo najbolja vina.

Gastro preporuka

Ovo vino preporučamo uz jela ispod peke uz riječne i morske delicije, te uz pečenu janjetinu i teletinu.

Pije se rashlađeno na temperaturi od 10 do 12 oC.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Slijed 4x Žilavka 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)