Slijed 4x Blatina 0,75L

61 KM

Slijed 4x Blatina 0,75L 61 KM

Otključajte Ekskluzivne Pogodnosti uz Vašu Kupnju Danas!

  • 🚚 Uživajte u Besplatnoj Luksuznoj Dostavi za narudžbe iznad 100 KM! Prepustite se najfinijem iskustvu kupovine bez dodatnih troškova.
  • 🛡️ Kupujte s Povjerenjem: Naša Garancija Zadovoljstva osigurava bezbrižan proces povrata. Vaša sreća je naš najvažniji prioritet!
  • 🕔 Slanje isti dan za Narudžbe do 14h! Cijenimo vaše vrijeme – primite svoje proizvode brzo i sigurno, uz najveću diskreciju.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Kvalitetni slijed vrhunskih vina Blatina. U setu dolaze 4 butelje.

 

Blatina Emporia 0,75L

-“Čuvajte se njezine snage!”, riječi su kojima će vas pri prvom gutljaju Blatine, upozoriti svaki vrsni poznavalac vina. Blaga i nježna, očarat će vas svojom ljepotom i učiniti da se uvijek poželite vratiti po još divnog osjećaja koji budi u vama. Kolijevka sorte je mostarsko vinogorje, pa zato ova dama prenešena bilo gdje drugo na kugli zemaljskoj postaje blijeda kopija same sebe. Jednostavno, nigdje se drugdje na svijetu ne može proizvesti vino takve punoće i harmonije okusa, vino sa pečatom Hercegovine, ono koje se pamti i prepričava, kao na kršu na kojem je poniklo.
Budući da je “ženskog cvata”, katkad joj se potkradu i nerodne godine, no već sljedeća berba da vino koje je u stanju udovoljiti prohtjevima i najfinije vinske gospode. Neredovni prinosi ne samo da ne umanjuju kvalitetu vina, nego je, baš naprotiv, čine rijetkim biserom, jednim od onih najljepših. Boja blatine je rubin crvena, a najbolja je kada odleži par godina u drvenim bačvama.

Kategorija: Vrhunsko vino

Sortni sastav: 85% Blatina, 10% Alicante Bovchet i 5 % Vranac

Udio alkohola: 12 %

Temperatura serviranja: 18 -20 °C

Godina proizvodnje: 2013.

Gastro preporuka:
Užitak u okusu Blatine bit će potpun uz platu plata autohtonih sireva i suhog mesa, a nikako nećete pogriješiti ni ukoliko je servirate uz janjetinu s ražnja.

 

 

 

Blatina Puntar 0,75L

-“Puntar (stara dalmatinska riječ za težaka, oporbenjaka, narodnjaka). Obrada škrtog hercegovačkog krša je oduvijek bila težak posao. Otimanje svakog pedlja plode zemlje od kamena je bio veliki uspjeh koji je jedna generacija ostavljala drugoj u nasljeđe. I upravo u spomen na taj mukotrpni težački posao kultiviranja krša ova vinarija nosi naziv Puntar. Puntar je također i osoba koja je iz naroda i od naroda; on poštuje svoje običaje, slijedi tradiciju i ne savija leđa ni pred kim, nego uporno, pa čak i tvrdoglavo brani svoja uvjerenja. U spomen na sve hercegovačke puntare, na njihove žuljevite i snažne ruke, na sav njihov trud, na muku i znoj, ova obiteljska vinarija u Neumu predano nastavlja tradiciju vinogradarstva i vinarstva Hercegovine.”

Blatina je crna autohtona sorta grožđa Hercegovine. Ova sorta je bujna, funkcionalno ženskog tipa cvijeta, nesigurne oplodnje, što znatno utječe na redovitost prinosa. Težina grozda je od 200 do 300 gr. Uzgaja se na srednjem visokom stablu, na toplim i suhim položajima. Mošt blatine sadrži od 19-22% slada, ponekad i više, a količina ukupnih kiselosti je 6-7 g/l. Vino doseže jakost od 12-13% alkohola. Blatina je tamno-crvene boje, aromatičnog i ugodnog okusa, koja se poslužuje na temperaturama do 18°C.

Blatina Puntar je vrhunsko crveno suho vino proizvodi se od biranog grožđa blatine kada grožđe dostigne apsolutnu zrelost. Vinograd se nalazi na položajima Pjana brda na 250m nadmorske visine na skeletoidnom tlu. Ograničeni prinosi omogućuju iznimnu koncentraciju kvalitetnih sastojaka u grožđu, što je glavna pretpostavka za proizvodnju vrhunskog vina.

Kategorija: Vrhunsko crveno suho vino

Boja: Tamna rubin crvena

Udio alkohola: 12,5 %

Temperatura serviranja: 16 -18 °C

Gastro preporuka:

Užitak u okusu Blatine bit će potpun uz platu autohtonih sireva i suhog mesa, a nikako nećete pogriješiti ni ukoliko je servirate uz janjetinu s ražnja.

 

 

 

Blatina Marijanović 0,75L

-Blatina Marijanović je vrhunsko crveno suho vino, renomirano i cijenjeno, tamno rubin-crvene boje, bogate sortne arome, snažna puna i harmonična okusa.

Proizvodi se od grožđa viskokvalitetne autohtone hercegovačke sorte Blatine, a prateće sorte su Alicante Bouschet (Kambuša) i Trnjak.
Pristaje uz raznovrsna jela od mesa, ribe, suhomesnate proizvode, divljač, te sireve.
Servira se na temperaturi od 16-18 °C.

Kušajte blatinu kao dar hercegovačkog krša.

Naziv: Blatina, a prateće sorte su Alicante Bouschet (Kambuša) i Trnjak.

Kategorija: Vrhunsko crveno suho vino

Boja: Tamna rubin crvena

Udio alkohola: 12,5 %

Temperatura serviranja: 16 -18 °C

Gastro preporuka:

Užitak u okusu Blatine bit će potpun uz platu autohtonih sireva i suhog mesa, a nikako nećete pogriješiti ni ukoliko je servirate uz janjetinu s ražnja.

 

 

 

Blatina Vionica Rubis 0,75L

-Vinarija Rubis je osnovana 2014. godine. Sjedište vinarije kao i mikro lokacije na kojima se nalaze vinogradi je u selu Vionica. Ime vinarije se veže za izvedenicu iz latinske riječi koja bi značila drača . Drača je jedan od simbola Hercegovine. Vinarija ima kapacitet 150.000 litara. Trenutno u ponudi imaju četiri vinske i četiri etikete rakija. Asortiman s kojim raspolažu u vinogradima je chardonnay , cabernet sauvignon ,cabernet franc, syrah , merlot i naravno žilavka i blatina. Sami vinogradi su orjentirni na južnu stranu sa dosta sunca . Tlo ima izuzetna mineralno karbonatna svojstva i takvu dubinu da same žile od čokota pronalaze vodu što na kraju pogoduje prinosu i kvaliteti grožđa. Njihova  filozofija je usmjerena ka pozicioniranju domaćih sorti Žilavke i Blatine na svjetskoj vinskoj sceni .

RUBIS BLATINA VIONICA 2017

Vino koje još nije dovoljno istraženo , a ima izuzetan potencijal za odležavanje . Inače blatina je sorta koju prate oprašivači kao trnjak i kamuša. Proces proizvodnje ovog vina ide na sljedeći način : nakon muljanja grožđe ide na maceraciju od 7-8 dana pri temperaturi od 18-20 stupnjeva , za vrijeme maceracije grožđe se stalno miješa i to po par puta na dan kako bi maksimalno izvukli iz grožđa i dobili aromatiku, nakon maceracije ide otakanje mošta, jedan dio vina ide u inox posude dok drugi dio ide u hrastove barique bačvice od najfinijeg francuskog hrasta. Razlog zašto vino odležaje u kombinaciji drvo i inox je taj da ne žele previše dima i drveta na nepcu prilikom kušanja ovog vina, žele prvi red staviti izuzetna svojstva aromatike voćnog mirisa vina, a tek u pozadini da se osjeti drvo.

Kategorija: Suho crno vino srednje kiselosti

Podrijetlo: BiH

Udio alkohola: 12,5 %

Sortni sastav: 85% Blatina, 15% Cabernet Sauvignot & Syrah

Boja: Bistro srednje ljubičasta boja

Okus: Crni ribiz, borovnica, trešnje i šljive

Temperatura serviranja: 16 -18 °C

Gastro preporuka

Užitak u okusu ovog vina bit će potpun uz platu autohtonih sireva i suhog mesa, a nikako nećete pogriješiti ni ukoliko je servirate uz janjetinu s ražnja. Prigodno uz sva crvena mesa i divljač. Idealna mjera je čaša do dvije dnevno kad pričamo o ljepšem spolu dok je pola do jedne butelje dnevno mjera za osobe muškog spola.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Slijed 4x Blatina 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)