Sada možete kušati ovaj vrhunski slijed u svom domu. Vrhunska Žilavka Emporia, Rose Ruj Tvrdoš, Blatina Marijanović i Merlot CZ odlična su kombinacija za sve iskrene ljubitelje dobre kapljice.
Degustacija vina u vašem domu uz izvrsnu hranu je odlično iskustvo kojim možete oduševiti svakoga. To je sjajno vrijeme za isprobavanje novih vina i razvijanje vlastitih ukusa.
Sastavili smo ovaj slijed kao odličnu preporuku sa kojom ne možete pogriješiti bez obzira jeste li vrhunski znalac ili tek ulazite u svijet uživanja u vinu.
Kada naručite ovaj set, možete biti sigurni da dobivate ova vina u najboljem mogućem obliku, jer dolaze direktno iz vinarija koje ih proizvode gdje su čuvana u idealnim uvjetima.
U kršnom ambijentu sunčane Hercegovine, na blagodetnoj zemlji natopljenoj divljom Neretvom i znojem vinogradara rođena je raskošna Žilavka. Onima koji se bave njegovom proizvodnjom ovo je tekuće zlato bogata i izdašna nagrada. Uspravna i prkosna, poprimila je sve karakteristike kraja u kojem je nastala, pa jednako dobro podnosi periode dugotrajnih suša, kao i periode obilnih jesenskih padavina, svojstvenih ovom kraju.
Žilavka je karakteristično južnjačko vino sa specifičnim mirisom, kristalno čistom zelenkasto -žutom bojom i izuzetnom jačinom pa je lako pronašla svoje mjesto u samom vrhu vinskog svijeta.
U njezinom je osebujnom okusu davne 1353. godine uživao bosanski ban Tvrtko, a našeg nobelovca Ivu Andrića upravo je Žilavka iz Carskih vinograda inspirirala da svojevremeno napiše najljepše misli o vinu. Velika imena su se mijenjala, ljudi su dolazili i prolazili, a hercegovački je krš gordo stajao i uvijek iznova plijenio ljepotom svojih plodova.
Naziv: Žilavka
Kategorija: Vrhunsko vino
Sortni sastav: 95% Žilavka i 5% Bena
Udio alkohola: 12 %
Temperatura serviranja: 10 – 12 °C
Godina proizvodnje: 2013.
Gastro preporuka:
Blaži sirevi nenapadnog okusa, riblji specijaliteti i bijela mesa su u potpunoj harmoniji sa proslavljenim okusom Žilavke.
Val svježih mirisnih tonova šumskog voća i mediteranskog bilja preliva se na nepce ispunjeno voćnom svježinom i podatnim kiselinama koje otvaraju dug, voćni i izuzetno osvježavajući završetak okusa.
Ruj je naziv biljke s karakterističnim, malim, ružičastim cvjetovima, koja je najvjerojatnije dobila ime po svojoj boji, jer je ruj također riječ koja znači boja sunca koja se rađa, tj. zora – rujna zora. Roze je, uzgred, vrsta vina čija kvaliteta boja svjedoči puno i prije kušanja, pa Ruj već svojom bojom sugerira da vas vino očekuje jednako veselo i svježe poput rujanske zore.
Naziv: Ruj Rose Tvrdoš
Kategorija: Rose vino.
Podrijetlo: Petropavlovo polje, Hercegovina
Udio alkohola: 13 %
Gastro preporuka:
Rose vina najčešće se konzumiraju u proljeće i ljeti. Tada najbolje ugode našem nepcu. Piju se dobro rashlađena kao bijela vina. Mnoga rose vina sjajan su pratitelj skoro svih kuhinja, te se mogu piti i kao aperitiv. Najbolje ih je trošiti i piti dok su mlada.
Blatina Marijanović 0,75L
-Blatina Marijanović je vrhunsko crveno suho vino, renomirano i cijenjeno, tamno rubin-crvene boje, bogate sortne arome, snažna puna i harmonična okusa.
Proizvodi se od grožđa viskokvalitetne autohtone hercegovačke sorte Blatine, a prateće sorte su Alicante Bouschet (Kambuša) i Trnjak.
Pristaje uz raznovrsna jela od mesa, ribe, suhomesnate proizvode, divljač, te sireve.
Servira se na temperaturi od 16-18 °C.
Kušajte blatinu kao dar hercegovačkog krša.
Naziv: Blatina, a prateće sorte su Alicante Bouschet (Kambuša) i Trnjak.
Kategorija: Vrhunsko crveno suho vino
Boja: Tamna rubin crvena
Udio alkohola: 12,5 %
Temperatura serviranja: 16 -18 °C
Gastro preporuka:
Užitak u okusu Blatine bit će potpun uz platu autohtonih sireva i suhog mesa, a nikako nećete pogriješiti ni ukoliko je servirate uz janjetinu s ražnja.
Vrhunski Merlot CZ odlično je vino. Duboka, rubinski crvena boja upućuje na vrlo ozbiljno vino. Miris je dubok, pun, voćnog karaktera crnog bobičastog voća i aroma pržene kave. Okus je pun, snažan, mekih i zrelih tanina, podatan i harmoničan. Vino je iznimne kondicije te spremno i za odležavanje.
STIL: vrhunsko crveno suho vino
SORTNI SASTAV: Merlot
SADRŽAJ ALKOHOLA: 13%
PROCES VINIFIKACIJE: ručna berba, klasična fermentacija i maceracija u trajanju od 7 dana na temperaturi od 25 °C u vinifikatoru
DOZRIJEVANJE: 15 mjeseci u velikoj hrastovoj bačvi, zatim 3 mjeseca u boci.
HRANA I SERVIRANJE:
Recenzije
Još nema recenzija.