Akcija!

Vino Merlot Nuić 0.75l

24 KM

-35%
Vino Merlot Nuić 0.75l 37 KM 24 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Nježne karakteristike Merlota u kombinaciji sa niskom razinom tanina čine ga najpopularnijom vinskom sortom na mnogim tržištima. Želite li se upoznati sa kompleksnim svijetom crnih vina, ovaj Merlot je savršen za početak.

Jedna od najpoznatijih francuskih sorata, uzgaja se podjednako dobro na južnoj i na sjevernoj polutci. Najčešće ga nalazimo u tradicionalnim bordoškim kupažama s Cabernet Sauvignonom i Cabernet Francom. Iako kao samostalna sorta dominira na području Saint-Emiliona i Pomerola, odakle i potječe. Sinonimi su mu Merlau, PlantMedoc.

Svojstva sorte: Srednje bujna, jakog vegetativnog potencijala. Da bi se postigli zadovoljavajući prinosi reže se na dugo rodno drvo. Prilagođen je na različite tipove tla i klime, ali ne podnosi jako toplu i sušnu klimu osim ako se vrši navodnjavanje. Relativno je umjerenog prinosa, ali postoji potreba za prorjeđivanjem grozdova ako dođe do bujnijeg rasta.
Grozd je srednje krupan ili sitan, konusnog ili cilindrično-konusnog oblika, često sa jednim krilcem. Bobice su sitne ili srednje krupne, okrugle, sa srednje debelom ili debelom pokožicom tamnoplave boje.

Svojstva vina: Može nakupiti dobre količine šećera, od 20 do 24 %, ali i kiselina od 7 do 9 g/l. Daje strukturna i puna vina zaobljenih tanina, voćnih aroma trešnje, maline i šljive.

Kategorija: Vrhunsko vino
Boja: Tamnocrvena
Arome: Zrelo crveno voće
Udio alkohola: 13,5-16%
Gastro preporuka:

Ovo vino preporučamo uz sir, odreske, meso s roštilja. Izvrsno ide uz jela od crvenog mesa, sve vrste divljači, biftek, tunu, hobotnicu. Začini kao što su papar, ružmarin, cimet, menta savršeno se slažu s ovim vinom. Servirati na 18 °C.

Pakiranje sadrži 6 boca.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Vino Merlot Nuić 0.75l”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)