hedonism.ba

Plavac Mali Special Edition 0,75L

67 KM

Kategorija:

Vinarija Čitluk, najveća je vinarija u BiH i posjeduje preko 300 ha vlastitih vinograda, uglavnom autohtonih sorti Žilavke i Blatine, ali i dvije poznate svjetske sorte Chardonnay i Cabernet Sauvignon. Ukupna količina grožđa s ovih površina se prerađuje u Vinariji Čitluk pomoću najmodernije vinarske opreme, a značajno je i to da vinarija Čitluk otkupljuje tržišne viškove Žilavke i Blatine s cijelog hercegovačkog područja.

Vino je proizvedeno od sorte Plavac mali sa položaja Kameni vinogradi, kameniti tereni. Ljubičaste je do tamnocrvene boje s odbljeskom na modro, vrlo gusto. Miris je naglašen i trajan i vrlo kompleksan najčešće odaje tipične sortne arome voća, šljive, smokve i badema, mediteranskog bilja i začina. Dozrijevanjem u hrastovim bačvama, gdje se sortne arome dodatno oplemenjuju aromama iz drveta, odležavanjem i starenjem vino dobiva na mekoći, pitkosti i kompleksnosti.

 

Naziv: Plavac Mali Special Edition

Kategorija: Crno vino

Podrijetlo: Vinarija Čitluk, BiH

Dozrijevanje: barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje do tri godine.

Udio alkohola: 14 %

Boja: Tamne crvene boje.

Okus: Bogat i kompleksan ukus sa raznovrsnim aromama.

 

Gastro preporuka

Idealna je kombinacija sa pikantnim sirevima, pršutom, dimljenom govedinom, ribom s roštilja, telećim i svinjskim pečenjem, odrescima, janjetinom s ražnja, divljač, brudet, riblji paprikaš i dr.
Pije se na temperaturi od 20 do 22 °C.

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će dodati recenziju za “Plavac Mali Special Edition 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.