hedonism.ba

Blatina Grand Crue 0,75L

67 KM

Kategorije: ,

Vinarija Čitluk, najveća je vinarija u BiH i posjeduje preko 300 ha vlastitih vinograda, uglavnom autohtonih sorti Žilavke i Blatine, ali i dvije poznate svjetske sorte Chardonnay i Cabernet Sauvignon. Ukupna količina grožđa s ovih površina se prerađuje u Vinariji Čitluk pomoću najmodernije vinarske opreme, a značajno je i to da vinarija Čitluk otkupljuje tržišne viškove Žilavke i Blatine s cijelog hercegovačkog područja.

Vino je proizvedeno od čiste sorte Blatina s položaja Dubrava (Međugorje), sa crveničnih tala. Profinjeno vino za najistančanije ukuse jer ukazuje na eleganciju, slojevitost i kompleksnost. Barrique koji se osjeti na nosu i nepcu nije samo dodatna aroma, već je barikom doslovno prožeta svaka voćna i herbalna nota. Pune je kompaktne žive rubinske boje s dobro iskazanim trajnim toplim mirisom u kojem ima dosta bobičastog voća i mediteranske makije. Visoka koncentracija alkohola je potpuno uklopljena
u aromu vina i ni malo se ne osjeti, daje mu slatkoću. Vino ovakve strukture zahtjeva toplinu kako bi osebujna sortna prepoznatljivost došla do izražaja.

Naziv: Blatina Grand Crue

Kategorija: Vrhunsko crveno vino

Podrijetlo: Vinarija Čitluk, BiH

Dozrijevanje: barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje do tri godine.

Udio alkohola: 14 %

Boja: Tamne rubin boje.

Okus: Dosta bobičastog voća i mediteranske makije. Visoka koncentracija alkohola je potpuno uklopljena u aromu vina i ni malo se ne osjeti, daje mu slatkoću.

 

Gastro preporuka

Savršeno ide sa pikantnijim i zrelijim sirevima, uz ribu, pršut, sušenu govedinu, pečenje, pikantnija i začinjenija jela od crvenog mesa, divljači, brudet, riblji paprikaš.
Pije se na temperaturi od 20 do 22 °C.

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će dodati recenziju za “Blatina Grand Crue 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.