hedonism.ba

Teuta Trnjak 0,75L

27 KM

Kategorije: ,

Vinarija Čitluk, najveća je vinarija u BiH i posjeduje preko 300 ha vlastitih vinograda, uglavnom autohtonih sorti Žilavke i Blatine, ali i dvije poznate svjetske sorte Chardonnay i Cabernet Sauvignon. Ukupna količina grožđa s ovih površina se prerađuje u Vinariji Čitluk pomoću najmodernije vinarske opreme, a značajno je i to da vinarija Čitluk otkupljuje tržišne viškove Žilavke i Blatine s cijelog hercegovačkog područja.

Bogat i kompleksan ukus sa raznovrsnim začinskim aromama: klinčić, vanila i cimet, potom zrele arome ribiza, maline, višnje i pekmeza od šljiva. Blagim pomjeranjem čaše oduševiti će vas herbalne note i ponovno obilje začinskih aroma.

Vino sa 14 % alkohola, izražene tamno crvene boje, bogato strukturno i voćno, rezultat je maceracije duge nešto preko dvadeset dana i godinu dana odležavanja u slavonskom i mađarskom hrastu, u kombinaciji starih hrastovih bačvi i puno puta upotrebljavanih barrique bačvi.

Sorta Trnjak je autohtona sorta Hercegovine, koja je bila nepravedno zapostavljena. Sađena je od davnina, ali samo kako bi služila kao oprašivač Blatine, no Trnjak u velikom stilu osvaja vinsku scenu i nepca istinskih vinoljubaca.

 

Naziv: Teuta Trnjak

Kategorija: Crno vino

Podrijetlo: Vinarija Čitluk, BiH

Dozrijevanje: 12 mjeseci u slavonskom i mađarskom hrastu.

Udio alkohola: 14 %

Boja: Tamne rubin boje.

Okus: Bogat i kompleksan ukus sa raznovrsnim začinskim aromama.

 

Gastro preporuka

Idealna je kombinacija sa pikantnim sirevima, pršutom, ribom s roštilja, telećim i svinjskim pečenjem, odrescima, janjetinom s ražnja i jače začinjenim jelima.
Pije se na temperaturi od 18 do 20 oC.

 

 

Pakiranje sadrži 6 boca.

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će dodati recenziju za “Teuta Trnjak 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.