Vinarija Tikveš proizvodi prvoklasna makedonska vina od 1885. Vinarija Tikveš proizvodi 24 vrste vina. Na Forumu inovacija vina 2008. u Parizu, vinarija Tikveš jedna je od 30 najinovativnijih marki vina na svijetu.
“Svježe noći i topli i suhi dani u vinogradima Barova, visoko u planinama južne Makedonije, dali su nam mogućnost da proizvedemo raskošnu, moćnu i savršeno balansiranu kupažu Vranca i Kratošije, koja osvaja mirisima kupina, divljih jagoda i borovnice, zrelim i raskošnim taninima i izuzetno dugom završnicom.”
Nakon fermentacije 80% vina odležalo je u bačvama od francuskog hrasta nakon čega je uslijedilo odležavanje u boci od najmanje šest mjeseci. Ima kompleksne i elegantne arome kupina, šljiva i trešanja koje se kombiniraju sa suptilnim naznakama vanilije i bogatim notama tosta. Ukus zrelog bobičastog voća koji ispunjava usta sjaji na mineralnoj pozadini prije nego što dovede do dugotrajnog završetka.
Naziv: Tikveš Barovo
Kategorija: Suho crveno vrhunsko vino
Sastav: Vranac, Kratošija
Alkohol: 15%
Temperatura serviranja: 16-18 °C
Boja: Rubin crvena boja.
Okus: Okus je snažan i bogat.
Gastro preporuka
Uz meso, divljac, odlezale sireve. Temperatura serviranja 16-18°C.
Recenzije
Još nema recenzija.