Tolj Rose Domina Helena 0,75L

15 KM

Tolj Rose Domina Helena 0,75L 15 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

U ruralnom, sjevero-zapadnom dijelu općine Čitluk, u selu Blatnica, smješteno je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Tolj. Na obiteljskom gospodarstvu se nalazi vinarija, kušaona vina i domaćih proizvoda, te kuća za odmor. Obiteljsko gospodarstvo je izdvojeno i smješteno u okruženju izvorne prirode u kojoj dominiraju rodni vinogradi, pašnjaci, padine, hrastova šuma, grab, jasen i ostalo lokalno nisko raslinje.

Ružičasto vino “domina Helena”, kako je oslovljavaju u pisanom tragu, nosi ime po gospođi Jeleni, supruzi a kasnije udovici najvećeg humskog feudalca i vojvode Sandalja Hranića Kosače. Svojim je angažmanom stekla status poslovne žene i stalno biva zauzeta ulaganje novca za dobit, deponovanju brojnih dragocjenosti izrađenih od plemenitih metala i ukrašenih materijala, ubacivanjem novca u privredne tokove kupujući solila, njive, maslinjake i vinograde- što danas nije lako povjerovati. Proučavanje literature i razmjena pisama svjedočanstvo je dvorske kulture i odmjerenosti stila ove žene. Pijući ovaj Rose zapitajmo se: Nije li domina Helena savršen primjer supruge, poslovne i bogobojazne žene koju prati vino kao sastavni dio ovozemaljskog života u kojem vidi ponovno rađanje na nebu?

 

 

 

Naziv: Prozračac Trnjak

Kategorija: Vrhunsko crno vino.

Boja: Tamnocrvena.

Okus: Pamtivi ukus koji krasi samo najbolja vina.

Temperatura serviranja: 18 °C

 

 

 

Gastro preporuka
Ovo vino preporučamo uz sir, odreske, meso s roštilja. Izvrsno ide uz jela od crvenog mesa, sve vrste divljači, biftek, tunu, hobotnicu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Tolj Rose Domina Helena 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)