Traminac TRS 0,75L

17 KM

Traminac TRS 0,75L 17 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Vinogradi Vinarije TRS smješteni su na padinama Fruške Gore – Vinogorja Srijem, na nadmorskoj visini od 200 do 260 metara, i uključuju područja: Dekan, Veliko Brdo, Principovac, Vukovo, Rađevac i Radoš. Proizvodnju vina temelje na devet kvalitetnih sorti vina, od čega su najviše zastupljena bijela: Graševina, Chardonnay, Rajnski Rizling, Traminac, Bijeli Sauvignon i Muscat Blanc. Crna su vina Frankovka, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc.

Traminci srijemskog vinogorja iznimno dobro kotiraju među ljubiteljima ove sorte, a Trsov je nedvojbeno jedan od zapaženijih. Naglašena je voćnost u mirisu jabuke i dunje, potom med i orašasti plodovi. U ustima vješto balansira voćnost i kiseline, uz gotovo svilenkast doživljaj na nepcu.

Traminac ima vrlo izraženu sortnu aromu i buke. U mirisu dolaze do izražaja arome ruže i marcipana. Sorta ima visoku koncentraciju sladora te kao takav može biti suho ili polusuho vino. Zlatno-žute je boje. Traminac iz Iloka je vodeći traminac u Europi.

 

 

Sortni sastav: Traminac

Boja: Zlatno žuta boja.

Miris: Intezivnog i bogatog mirisa, voćnost u mirisu jabuke i dunje, potom med i orašasti plodovi.

Okus: Vino dominatne aromatike, balansira voćnost i kiseline, uz gotovo svilenkast doživljaj na nepcu.

Alkohol: 14%

 

 

Gastro preporuka

Najčešće se poslužuje kao aperitiv. Preporučuje se uz deserte, lagana bijela mesa i ribu. Temperatura serviranja 10-12°C.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Traminac TRS 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)