Vega Sicilia Valbuena 2016. Tempranillo 0,75L

379 KM

Vega Sicilia Valbuena 2016. Tempranillo 0,75L 379 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Valbuena 5° (5 godina) Vega Sicilije jedno je od obilježja španjolskog vinogradarstva. Dolazi u čašu s mladenačkom punoćom i voćem i ovdje se pojavljuje u boji trešnje do grimizne. Vega Sicilia Valbuena 5° mazi nos nježnim eteričnim nijansama mediteranskog šipražja, balzamičnim notama i senzualnim voćem, s moralom sjene kao i šumskim voćem u prvom planu .

Na nepcu, Vega Sicilia Valbuena 5° oduševljava elegantno razvijenim, baršunasto mekim taninima, genijalno uravnoteženim ekstraktom i svježom kiselinom. Nakon Aliona, ovo kompleksno vino je posljedični sljedeći korak u fascinantnom svijetu vina Vega Sicilia.

Grožđe za Valbuena 5° raste na tlima koja su uglavnom kamenita i neplodna i u kojima prevladava vapnenac s različitim udjelima gline, kamena i vapnenca. Nakon berbe, grožđe se odmah donosi u vinariju i ovdje se hladno pasira u bačvi 3-5 dana, a zatim spontano fermentira prirodnim kvascima. Nakon alkoholnog vrenja, Valbuena 5° se iz Vega Sicilije prenosi u nove i rabljene bačve (8500 litara do barriquea) od francuskog i američkog hrasta i odležane oko 20 mjeseci. Nakon punjenja vino dozrijeva još tri godine dok Valbuena 5° ne smije napustiti vinariju nakon ukupno pet godina zrelosti.

 

 

 

Naziv: Valbuena 2016. Tempranillo

Kategorija: Suho crno vrhunsko vino

Sastav: Tempranillo

Alkohol: 14,5%

Temperatura serviranja: 15-18 °C

Boja: Tamna rubin boja.

 

 

 

 

Gastro preporuka

Ovo crno vino iz Vega Sicilije ponos je regije Ribera del Duero. Savršeno se slaže s mesom divljači i junetine na žaru, uz pečenje, janjetinu, gljive i divljač ili jaku juhu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Vega Sicilia Valbuena 2016. Tempranillo 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)