Macallan se pojavio 1824. godine kada je Alexander Reid, lokalni poljoprivrednik, dobio jednu od prvih dozvola za destilaciju viskija i zakupio 8 hektara (nešto više od 3 ha) od grofa Seafielda kako bi osnovao Destileriju Macallan.
Iz srca Speysidea, Macallan je godinama stekao svjetski ugled koji se nastavlja do danas. Također zbog rekordnih cijena koje stare punionice Macallan iz vremena prije prijelaza tisućljeća sada postižu na aukcijama, Macallan se među pojedinačnim sladovima naziva i Rolls-Royce.
Macallan sazrijeva u kombinaciji bačvi od bourbona i šeri, pri čemu su bačve od šerija kombinacija američkih i europskih hrastovih bačvi. Osim cvjetnih aroma, ovo stvara voćne, svježe note jabuke i citrusa te slatkoću toffeea, u kombinaciji sa suhim voćem i začinskim notama. Kombinacija ovih bačvi stvara posebno glatki i mekani single slad.
Ova složena kombinacija hrastovih bačvi daje izvanredno gladak i nježan karakter, pun agruma, vanilije i svježeg hrasta. Tako nastaje podatni, meki single malt viski koji je postigao tako veliku reputaciju u cijelome svijetu.
Okus je slatke note vanilije i grožđica na nosu, zatim slatka kombinacija jabuke, limuna i naranče, sve uravnoteženo zahvaljujući izvrsnom kvartetu začina: đumbir, cimet, muškatni oraščić i klinčići. Začinske nijanse kvartet vrlo dosljedan, postojan hrast nasuprot tako vječan, s uglađenim i bogatim karakterom. Završni dodir vanilije i čokolade, sa suptilnom
Ovaj viski je izvučen iz 16 različitih vrsta bačve od šerija.
Okus: Okus je slatke note vanilije i grožđica na nosu, zatim slatka kombinacija jabuke, limuna i naranče, sve uravnoteženo zahvaljujući izvrsnom kvartetu začina: đumbir, cimet, muškatni oraščić i klinčići. Začinske nijanse kvartet vrlo dosljedan, postojan hrast nasuprot tako vječan, s uglađenim i bogatim karakterom. Završni dodir vanilije i čokolade, sa suptilnom nijansom citrusa.
Zemlja porijekla: Škotska
Udio alkohola: 43 %
Boja: Topli jantar.
Upozorenje: Pijte odgovorno.
Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Recenzije
Još nema recenzija.