Sa prvim zrakama hercegovačkog sunca počinje ručno trganje pažljivo biranog grožđa za vino Žilavka SELECTION. Kako bi grožđe zadržalo svježinu noći do vinarije se prevozi u hladnjačama. Glavni dio fermentacije se odvija u inox posudama uz kontrolirano hlađenje i odabrane kvasce.
Put do trpeze dug je i do dvije godine, a podrazumijeva odležavanje u barrique bačvicama, inox tankovima i buteljama. Boja vina je svijetlo žuta sa zelenkastim odsjajem, a miris plemenit, vrlo složen, sa tragovima badema i meda. Okus, harmoničan i kompleksan uz dugi i upečatljivi odlazak koji krasi samo najbolja vina.
Naziv: Žilavka SELECTION
Kategorija: Vrhunsko vino
Sortni sastav: Žilavka 100 %
Udio alkohola: 12.5 %
Temperatura serviranja: 10 – 12 °C
Godina proizvodnje: 2010.
Gastro preporuka:
Vino Žilavka SELECTION idealno se nadopunjava sa riječnim i morskim delikatesima, ali i sa janjetinom ispod sača.
Recenzije
Još nema recenzija.