📞 Direktni kontakt: +387 (0) 39 705-758

🎁 Ručno izrađeni unikati sa posvetom

🏦 Brzo i sigurno plaćanje transferom

Vjerovali ili ne: ovo vino pretvara petak večer u nezaboravno iskustvo!

Jesen je doba godine koje pruža prirodnu raskoš i nostalgičnu toplinu, kao stvorenu za uživanje u finim vinima. Na hedonism.ba nudimo vam bogatu paletu jesenskih užitaka, od kojih su vina posebno istaknuta. Svakog dana tjedna, uživajte u jedinstvenim spojevima vina i jela koja ističu najbolje od oba.

### Ponedjeljak: Plavac Mali i Ćevapi
Logika uparivanja: Robustno crveno vino Plavac Mali iz Hrvatske savršeno dopunjuje bogate okuse roštilja koje pruža popularna lokalni specijalitet sa roštilja, ćevapi.
Zanimljiva činjenica: Plavac Mali je potomak drevne sorte Zinfandel, poznate po svojoj jakoj aromi i sklonosti prema mesu s roštilja.

### Utorak: Graševina i Sarma
Logika uparivanja: Svježi, voćni tonovi Graševine, popularnog bijelog vina iz Hrvatske, balansiraju slani, lagano kiselkasti okus Sarme (rolanih kupusovih listova punjenih mesom).
Zanimljiva činjenica: Graševina je najviše uzgajana sorta grožđa u Hrvatskoj, cijenjena zbog svoje svestranosti s različitim kuhinjama.

### Srijeda: Blatina i Burek
Logika uparivanja: Blatina, crno vino iz Hercegovine s punim tijelom, lijepo se slaže s bogatim, lisnatim slojevima Bureka, peciva punjenog mesom.
Zanimljiva činjenica: Blatina se može uzgajati samo u Mostarskom vinogorju zbog jedinstvenih uvjeta tla i klime, što je čini pravom regionalnom specijalnošću.

### Četvrtak: Pošip i Brodet
Logika uparivanja: Aromatični Pošip, s punim tijelom i složenim okusima, pojačava bogate morske okuse Brodeta, tradicionalne riblje juhe.
Zanimljiva činjenica: Pošip, autohtona sorta sa otoka Korčule, jedna je od prvih zaštićenih bijelih sorti vina u Hrvatskoj.

### Petak: Vranac i Pečenje
Logika uparivanja: Vranac, robustno crveno vino, savršeno se slaže s bogatim okusima Pečenja, jela od pečenog mesa na domaći način.
Zanimljiva činjenica: Vranac znači ‘crni konj’, što aludira na snagu i karakter vina, omiljenog u Bosni i Hercegovini.

### Subota: Žilavka i Peka
Logika uparivanja: Lagana i svježa Žilavka, bijelo vino iz Hercegovine, komplementarna je sporom kuhanju, mekim mesom i povrćem u Peki.
Zanimljiva činjenica: Žilavka je poznata po svojim osvježavajućim kvalitetama i mineralnim notama, što se može pripisati vapnenačkim tlima Hercegovine.

### Nedjelja: Prošek i Rožata
Logika uparivanja: Prošek, slatko desertno vino iz Dalmacije, divno se slaže s Rožatom, hrvatskom verzijom flana ili karamel kustarda.
Zanimljiva činjenica: Prošek se tradicionalno proizvodi sušenjem grožđa na suncu kako bi se koncentrirali njihovi šećeri, stvarajući bogatu, slatku aromu.

Pridružite se hedonism.ba u otkrivanju jesenskih užitaka. Osjetite svu raskoš i toplinu koju jesen pruža uz našu paletu vina i hrane koju pariramo s njima. Kupite proizvode iz naše jesenske ponude i zajedno se potopimo u boje, mirise i okuse jeseni!

Besplatna dostava

Za sve narudžbe iznad 100 KM

Garancija zadovoljstva

Besplatan povrat ukoliko niste zadovoljni

Vrhunski kvalitet

Izbor najboljih proizvoda iz cijelog svijeta

100% Sigurna kupovina

Osigurana sigurna i diskretna narudžba