📞 Direktni kontakt: +387 (0) 39 705-758

🎁 Ručno izrađeni unikati sa posvetom

🏦 Brzo i sigurno plaćanje transferom

Teuta Žilavka

Žilavka: Više od vina, priča o Hercegovini u svakom gutljaju

Žilavka je više od vina. To je kapsula vremena, priča utkana u svaki gutljaj, svjedok stoljeća povijesti koje je oblikovalo srce Hercegovine. Ova izvanredna sorta u sebi nosi dušu ove regije, a svaka kap vina otkriva novu stranicu ove fascinantne priče.

Povijest Žilavke potječe iz vremena prije nego što su ljudi počeli zapisivati povijest. Arheološki nalazi ukazuju na to da su vinove loze uzgajane na ovim prostorima još u brončano doba, a Žilavka je jedna od najstarijih sorti koja je preživjela do danas. Imala je čast krasiti carske dvore i kraljevske stolove, a njen jedinstveni okus i miris zadivljuju ljubitelje vina širom svijeta.

Žilavka nije samo vino, već priča o kulturi i tradiciji Hercegovine, koja je oblikovala ovaj jedinstveni terroir.

Obilježena stoljećima povijesti, Žilavka je simbol sunčane i stjenovite regije Hercegovine i odraz identiteta njenih stanovnika. Bilo da je riječ o bogatim, orašastim notama mladog vina koje postaju sve izraženije s godinama, ili o kristalno čistoj, zelenkasto-žutoj boji koja očarava na prvi pogled, Žilavka je užitak za sva osjetila.

Žilavka je vino koje se proizvodi s ljubavlju i strašću.

Svaka boca je rezultat mukotrpnog rada vinogradara koji posvećuju svoj život njegovanju ovog autohtonog blaga. Proces proizvodnje je dug i složen, od nježne berbe grožđa, preko pažljive fermentacije do odležavanja u inox tankovima te hrastovim bačvama koje vino obogaćuju svojim karakterom. Svaka etapa ovog procesa dodaje novi sloj slojevitosti Žilavke, čineći je jedinstvenom i neponovljivom.

Kada otvorite bocu Žilavke, ne otvarate samo vino.

Otkrivate priču koja se proteže kroz vijekove, doba i generacije. Svaki gutljaj je putovanje kroz vrijeme, susret s poviješću i tradicijom koja se prenosi s koljena na koljeno. Žilavka nije samo vino, već doživljaj koji budi sva osjetila i ostavlja duboki dojam.

 

Ovaj mjesec, Hedonism.ba vam donosi priliku da se upustite u otkrivanje ovog vinskog dragulja. Pozivamo vas da pružite ruku i uzmete čašu, osjetite hladnoću boce, otvorite je, osjetite aromu koja se širi i napokon, kušate taj predivni nektar.

Ali, prije nego što to učinite, zastanite na trenutak.

Zatvorite oči i zamislite vinograde u kojima su sazrele ove grožđe. Zamislite ruke koje su ih nježno brali, strast i ljubav koju su uložili u stvaranje ovog vina. Sada, kad ste se povezali s tom pričom, slobodno uzmite gutljaj. Osjetit ćete kako se magija Žilavke otkriva u svakoj kapljici, a svaka nota ukusa nosi dio njenog povijesnog nasljeđa.

 

Pridružite nam se u Mjesecu Žilavke na Hedonism.ba i otkrijte čaroliju ove sorte. Neka svaki gutljaj bude novo poglavlje u ovoj fascinantnoj priči, a svaka čaša podsjetnik na jedinstvenu povijest i kulturu koja je oblikovala ovaj nevjerojatni vinogradarski dragulj.

Neka vaše putovanje kroz magiju Žilavke započne. Ne propustite priliku da iskusite ovu magiju, da se povežete s ovom jedinstvenom pričom koja se proteže kroz stoljeća.

Stoga nemojte čekati, pritisnite gumb “Naruči sada” i osjetite magiju Žilavke.

 

Besplatna dostava

Za sve narudžbe iznad 100 KM

Garancija zadovoljstva

Besplatan povrat ukoliko niste zadovoljni

Vrhunski kvalitet

Izbor najboljih proizvoda iz cijelog svijeta

100% Sigurna kupovina

Osigurana sigurna i diskretna narudžba