Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.
Samo vranac iz najboljih godina odležava 18 mjeseci u hrastovim “barrique” bačvama od 225 litara u podrumima 8 metara ispod zemlje i sljubljuje u sebi najbolja svojstva grožđa i plemenitog drveta. Vino je zatvoreno crvene boje, bogato širokom lepezom aroma koje podsjećaju na bijelu čokoladu, tabakeru duhana i zrele višnje, bijeli papar, cimet, izuzetno snažnog tijela, odličnog sklada punoće i svježine okusa, izrazitog potencijala za duga čuvanja u vinotekama. Vrenje se odvija u dodiru sa pokožicama bobica (maceracija)
20 dana u vinifikatorima na temperaturi od 28 ⁰C do 30 ⁰C. Dozrijeva 24 mjeseca u hrastovim bačvama od 225 lit i 12 mjeseci u boci. Razvoj u boci pri dobrim godinama fino napreduje i do 30 godina.
Naziv: VRANAC VUKOJE REZERVA 2015
Kategorija: Crno vino
Sortni sastav: Vranac 100%
Podrijetlo: Vinogradi Zasad polje, BiH
Dozrijevanje: 24 mjeseci u hrastovim bačvama od 225 lit, 12 mjeseci u boci.
Udio alkohola: 12,5 %
Boja: Zatvoreno crvene boje.
Okus: Bogato je širokom lepezom aroma, odličnog sklada punoće i svježine okusa.
Gastro preporuka
Najbolji sklad sa hranom se postiže kombinacijom sa svim vrstama crvenog mesa, janjećim pečenjem ispod sača i zečetinom ispod sača, sva mesa sa papar sosevima, tartar biftek, jaretina i pačetina, dimljena mesa. Slaže se uz sve tvrde sireve, gorgonzolu i parmezan.
Pije se na temperaturi od 18 do 20 °C.
Da bi se u potpunosti spoznala veličina ovog vina poželjno je dekantiranje 30 minuta prije konzumiranja.
Pakiranje sadrži 6 boca.
Recenzije
Još nema recenzija.