Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.
Višeslojne arome malina, ljubičica i đumbira, sa tonovima mastila u pozadini. Tekstura je svilenkasta, tanini nježni, kiseline voćne, osvježavajuće, ekstraktivna završnica je ispunjena ukusima šumskog voća, višanja i trešanja. Vrenje se odvija u dodiru sa pokožicama bobica 10 dana u vinifikatorima na temperaturi 22 do 24 °C. Dozrijeva 20 mjeseci u hrastovim “barrique” bačvama i 12 mjeseci u boci. Razvoj u boci pri dobrim godinama fino napreduje i do 15 godina.
Naziv: BURGUNDAC CRNI PREMIUM VUKOJE 2012
Kategorija: Crno vino
Sortni sastav: Pinot Noir 100%
Podrijetlo: Vinogradi Zasad polje, BiH
Dozrijevanje: 20 mjeseci u hrastovim “barrique” bačvama i 12 mjeseci u boci.
Udio alkohola: 12,5 %
Boja: Zatvoreno crvene boje.
Okus: Bogato aromama malina, ljubičica i đumbira, odličnog sklada punoće i osvježavajuće.
Gastro preporuka
Izvrsno se slaže sa bogatim tjesteninama, janjetinom, srnetinom i jelima sa gljivama, kao i sa polumekim i kremastim sirevima i sirevima sa bijelim plijesnima.
Pije se na temperaturi od 18°C.
Pakiranje sadrži 6 boca.
Recenzije
Još nema recenzija.