Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara vlastitih vinograda na dva lokaliteta na kojima su zasađene autohtone i međunarodne sorte grožđa. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontroliranu fermentaciju i tradicionalne metode starenja vina u bačvama od hrasta, i to u podrumima koji se nalaze osam metara ispod zemlje. Proizvodnja vina u Podrumima Vukoje je isključivo fokusirana na kvalitet, što pokazuju brojne nagrade sa domaćih i internacionalnih takmičenja.
Vino je tamno rubin boje sa aromama crne ribizle, čokolade i kave, suhih šljiva. Izrazito jake strukture, nježnih tanina, pohotljivog ukusa i zanosne strukture. Snažnog tijela, veoma moćno sa bujnom ličnošću. Maceracija u dodiru sa pokožicama bobica 15 dana u inox-u na kontroliranoj temperaturi od 24 do 28⁰C (svaka sorta ima zasebnu maceraciju). Razvoj u boci pri dobrim godinama fino napreduje i do 15 godina.
CABERNET SAUVIGNON- dozrijeva 16 mjeseci u bačvama od slavonskog hrasta od 3000 lit (70%), 8 mjeseciu u hrastovim bačvama 225 lit (30%);
MERLOT – dozrijeva 14 mjeseci u bačvama od slavonskoga hrasta od 3000 lit (50%), 14 mjeseci u hrastovim bačvama 225 lit (50%).
Naziv: TRIBUNIA VUKOJE CABERNET SAUVIGNON&MERLOT 2015
Kategorija: Crno vino
Sortni sastav: Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 50%
Podrijetlo: Vinogradi Zasad polje, BiH
Dozrijevanje:
CABERNET SAUVIGNON- 16 mjeseci u bačvama od slavonskog hrasta od 3000 lit (70%), 8 mjeseciu u hrastovim bačvama 225 lit (30%);
MERLOT – 14 mjeseci u bačvama od slavonskoga hrasta od 3000 lit (50%), 14 mjeseci u hrastovim bačvama 225 lit (50%).
Udio alkohola: 12,5 %
Boja: Tamne rubin boje.
Okus: Pohotljivog ukusa i zanosne strukture.
Gastro preporuka
Odlično se slaže sa tradicionalnom i suvremenom kuhinjom. Preporučuje se uz pačetinu, divljač i sve vrste crvenog mesa, kao i sa svim vrstama odležalih ovčjih sireva.
Pije se na temperaturi od 18 °C.
Pakiranje sadrži 6 boca.
Recenzije
Još nema recenzija.