Suvremena vinarija za preradu grožđa u cilju dobivanja visokokvalitetnih vina, s površinom na 60ha vinograda, proizvodnog kapaciteta do 330.000 litara. To je mjesto gdje se rađa ljubav, gdje se bude strasti, mjesto gdje se stvaraju legende.
Svaka berba, svaki vinograd, svaka ideja je novi početak, nova potraga za sve kvalitetnijim maržama. Kao što je markiz Piero rekao: ”drevni korijeni igraju važnu ulogu u našoj filozofiji, ali nikada nisu suzbili naš inovativni duh”. Investicije u druga područja pogodna za proizvodnju kvalitetnih vina u Hrvatskoj dodana su toj vinariji u Kutjevo koja je danas dio obiteljske povijesne baštine. Josip Galić izražava svoju strast prema vinogradarstvu tražeći sve tanja područja za poboljšanje. Iz tog razloga provode kontinuirane eksperimente u vinogradima i podrumima sa selekcijama klonova autohtonog grožđa.
”Tijekom godina pokazali smo i dokazali da je u Slavoniji postojala mogućnost proizvodnje visokokvalitetnih vina, međunarodno priznatih, koja bi mogla pokazati eleganciju i profinjenost uz zadržavanje izvornog karaktera. Naša arhiva ima mnogo naslova, ali još nismo dovoljno bogati, imamo misiju koja nije u potpunosti ostvarena, što nas vodi da izrazimo ogroman potencijal naših vinograda i pomirimo sve ono novo što nam preostaje otkriti s baštinom slavonskih ukusa koja uključuje tradiciju, kulturu, poljoprivredu, umjetnički i književni identitet.”- Josip Galić
100% Sauvignon blanc s položaja Radovanci i Podgorje oplemenjeno je mineralnim karakterom i svježinom hrskavih kiselina.
5% vina macerirano je 6-12 h te je odležavalo u hrastovim bačvama od 500 L na finom talogu.
Intenzivne i pune voćne arome bazge, dinje i ogrozda isprepliću se s herbalnim aromama paprike, šparoge i limunske trave.
Naziv: Galić Sauvignon
Kategorija: Vrhunsko suho bijelo vino
Sortni sastav: 100% Sauvignon blanc
Podrijetlo: Zelene brežuljke Požeške kotline formiralo je spuštanje masivnih ledenjaka s okolnih brda, a posebno važno s Krndije i Papuka u smjeru sjever-jug prema dolini rijeke Orljave. Ugodna nadmorska visina od 200-330 m n/m pretežno južna ekspozicija i obilježja kontinentalne klime s postepenim prijelazom ljeta u jesen te višom jesenskom prosječnom temperaturom od proljetne, uvjeti su koji predstavljaju idealno mjesto za uzgoj vinove loze.
Boja: Zlatna boja.
Okus: Intenzivne i pune voćne arome bazge, dinje i ogrozda isprepliću se s herbalnim aromama paprike, šparoge i limunske trave.
Gastro preporuka
Piti ga s masnijom hranom ( janjetinu, slatkovodnu ili dubinsku morsku ribu ). Također ide uz brudet. Temp. serviranja: 10-12 °C.
Recenzije
Još nema recenzija.