Kozlović Santa Lucia Malvazija 0,75L

83 KM

Malvazija istarska s položaja Santa Lucia (1961).

Dodaj u košaricu
Kozlović Santa Lucia Malvazija 0,75L
83 KM

Život je prekratak za prosječno. Vjerujemo da svaki dan može biti poseban, i tu smo da vam pomognemo stvoriti trenutke koji se ne zaboravljaju.

  • 97% isporuka unutar 24h – jer luksuz ne čeka ⏰
  • Besplatna Dostava za narudžbe iznad 100 KM.
  • Garancija kvaliteta – ako niste apsolutno oduševljeni, vraćamo vam novac!
  • Personalizirana podrška naših stručnjaka.
Sigurna, brza i diskretna dostava

Santa Lucia bijela je 100% malvazija istarska bijela s pozicije Santa Lucia (single vineyard), a samo vino je rezultat nastojanja da pokažu što malvazija kao sorta može dati u svoj svojoj ljepoti, te koje vrhunce može dostići. Riječ je zapravo o vinu koje može odležavati makar desetljeće. Boja mu je divno zlatna i umjereno duboka, a već na prvi pogled nazire se fina uljnata tekstura. Nos je umjerenog intenziteta, možda malčice suzdržan ali vrlo fin, filigranski raznolik i s puno kompleksnosti. Iako pokazuje značajke zrelosti, miris je i dalje prilično mlad. Cvjetne note dominiraju uz nijansu breskve i karamela.

Vino je u ustima posve suho i obloga tijela, s umjerenom svježinom i kremastom teksturom te intenzivnim karakterom koji brani mediteranski duh ovoga vina. Trajanje mu je u ustima dugo i posve čisto. Santa Lucia zaziva na ispijanje.

Malvazija istarska s položaja Santa Lucia (1961). Njegovano 12 mjeseci u velikoj hrastovoj bačvi. Izražajne sortnosti, elegantne i zrele voćnosti i mineralnosti. Kolekcionarsko vino s potencijalom čuvanja 10+ godina.

U čaši, boja se prelijeva od umjereno do duboko zlatne boje. Na nosu je srednjeg intenziteta, s finim zrelim notama žutoga voća, osobito bresaka, potom medenjaka s đumbirom, uz naznaku nježnih zadimljenih nota. Blaga parfemska nota u pozadini i citrusi koji naglašavaju svježinu. Profinjeno i mnogoslojno vino, pa ne treba žuriti kada ga ispijate. Prozračivanje će mu goditi da pokaže sve svoje slojeve.

 

 

Naziv: Santa Lucia Malvazija

Kategorija: Suho bijelo vino

Sastav: 100% Malvazija

Okus: Na nepcu suho, fino zaobljenog tijela i kremaste teksture. Posjeduje bogat aromatski profil, gotovo bujan, prekrasne zrelosti i punine. U ustima moćno, s aromama koje se isprepliću i posve obuzimaju okusne pupoljke. Završetak dug, zreo i bogat.

Temperatura serviranja: 12°C

Alkohol: 13,5%

Boja: Umjereno do duboko zlatna boja.

 

 

Gastro preporuka

Sljubiti s ribom u kremastim umacima, jakobovim kapicama sa žara, rižotima od gljiva ili dobrom tjesteninom s bogatim, maslačastim umacima. Načelno, izvrsna pratnja za moćna, topla glavna jela kompleksne strukture.

Brand

Vinarija Kozlović

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kozlović Santa Lucia Malvazija 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)