“Znanje se ne može kupiti. Isto vrijedi i za ljubav. Cijeli život provodimo učeći, učeći iz iskustva svojih roditelja i prenoseći znanje svojoj djeci. Naš put ide iz generacije u generaciju. Od 1725. godine naš put vezan je uz prirodu, vinogradarstvo i vinarstvo, ali ponajviše uz ljubav prema zemlji i briškom kraju.”
Imanje Erzetiča u Višnjeviku projektirao je Martin Erzetič i zahvaljujući njemu imanje se i danas zove pri Martinovih. Prije nekoliko godina Aleksij Erzetič je glavno vinarstvo i vođenje vinarije prepustio svom sinu Andreju Erzetiču, jer mu je poslove prije nekoliko desetljeća povjerio njegov otac Anton.
Svaka generacija ima svoju viziju, ali nitko od njih ne odstupa od poštivanja obiteljskih vrijednosti koje podrazumijevaju marljivost, timski rad te stalno usavršavanje vinograda i vinskog podruma. Kombinacija svih vrijednosti najbolje je vidljiva u berbi (slovenski i vandima), kada rezultat višemjesečnog rada postaje temelj za novu vinsku priču.
Luk-narančasto vino s crvenkastim nijansama. Ugodan bouquet podsjeća na rascvjetani grm gloga i bagrema, a od voćnih percepcija prevladavaju breskve, marelice, zrele banane, liči, grejp i ananas. U ustima se ispostavlja harmonijom alkohola i kiseline, bogatog tijela i mineralnosti, kojoj se u dugom retrookusu pridružuju ugodne začinske i biljne note.
Vinifikacija-nakon 24 sata hladne maceracije masa je lagano prešana. Poslije je mošt otišao u inox posude. Fermentacija je započela na kontroliranoj temperaturi.
Dozrijevanje-na finom talogu do siječnja
Naziv: Erzetič Pinot sivi
Kategorija: Suho vrhunsko vino
Sastav: 100% pinot sivi
Okus: U ustima se ispostavlja harmonijom alkohola i kiseline, bogatog tijela i mineralnosti, kojoj se u dugom retrookusu pridružuju ugodne začinske i biljne note.
Alkohol: 14%
Temperatura serviranja: 8-12 °C
Boja: Narančasto vino s crvenkastim nijansama.
Gastro preporuka
Sivi pinot Erzetič izuzetno je aperitivno vino koje se odlično slaže uz sendviče sa sirnim namazima i paštetama, suhomesnate delicije, tjestenine s plodovima mora, ljetne salate s rajčicama, krastavcima, paprikom i slanim sirom, jakobove kapice, gljive na žaru, teletinu ili paprikaš od kunića, plava riba na žaru, masnija slatkovodna riba u pećnici, piletina i ostala bijela mesa u pikantnim umacima.
Recenzije
Još nema recenzija.