Begić Žilavka 0,75L

15 KM

Begić Žilavka 0,75L 15 KM

Luksuzna besplatna dostava iznad 100 KM

  • Garancija zadovoljstva – bezbrižan povrat
  • “Slanje pošiljki isti dan za narudžbe do 14h
Sigurna, brza i diskretna dostava

Početkom 20-tog. Stoljeća, pradjed Luka vraća se iz emigracije iz Amerike, te podiže prve male nasade vinograda u polju Rastok i proizvodi male količine vina za obitelj i prijatelje. Nakon njega, početkom 60-tih godina prošlog stoljeća, vinograde preuzima djed Jakov, koji odlazi kod prijatelja na Pelješac ( Hrvatska – Dalmacija ) i donosi prve čokote „Plavca malog“ najpoznatije i najkvalitetnije sorte Dalmacije u Bosnu i Hercegovinu.

Zanimljivo je, da je djed Jakov želio posaditi sortu „plavka“ koja se tada masovno sadila u Hercegovini i Vrgorskom kraju, a greškom je donio čokote Plavca malog. Zbog specifičnosti „plavca malog“, bila je manja količina uroda, ali nasuprot tomu, veća kvaliteta vina, te je u kraju postalo poznato da se najbolje vino pije u kući obitelji Begić.

Reakcije na kvalitetu vina bile su i više nego pozitivne, Žilavka je stala uz bok drugim žilavkama iz velikih vinarija a Plavac mali prvi se puta našao na tržištu Bosne i Hercegovine kao domaći proizvod.

Vrhunsko vino od ove autohtone sorte dobiva se kontroliranom fermentacijom i dozrijevanjem u inox bačvama pod kontroliranom temperaturom. Prepoznatljiva zelenkasto-žuta boja, miris zrelog voća i osebujan, osvježavajući okus, izvrsni su za uživanje tijekom cijele godine.

Prepustite se njenim čarima i osjetite svaku aromu i nijansu koja opisuje ljepotu Hercegovine, te čvrstinu i žilavost naroda u njoj.

 

 

Naziv: Begić Žilavka

Kategorija: Bijelo vrhunsko vino

Sastav: Žilavka

Alkohol: 12,5%

Temperatura serviranja: 10-12 °C

Boja: Zelenkasto-žuta boja.

Okus: Osebujan, osvježavajući okus.

 

 

Gastro preporuka

Služi se rashlađena na temperaturi od 10-12°C uz morsku i riječnu ribu, morske plodove, razna jela od bijelog mesa te razne sireve.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Begić Žilavka 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)