Vino Matić je iz Bodenikã, krševitih brda iznad plodne doline rijeke Trebižat. Prije više od jednog i pol stoljeća počela povijest uzgoja vinove loze i spravljanja vina.
Ozrenko Matić je šesti potomak obitelji Matić koji se uspješno bavi vinogradarstvom i podrumarstvom.
Godine 1870. po Gospodinu, njegov predak Ante posadio je vinograd, čiju lozu i danas Ozrenko ljubomorno čuva i njeguje. Od Turskog vakta, do danas.
Započe Nikola, nastavi Ante, prihvati Marko, slijedi Antun, ovjekovječi Božo… i predade meni, s ponosom voli reći Ozrenko Matić.
Bodenici su brda gde su danas smještene suvremene plantaže žilavke i blatine. Prodavajući zemlju u polju i kupujući krš Ozrenko Matić je znao što ga čeka. Na 150 m iznad mora odlučio je podignuti 30 000 čokota vinove loze.
Danas je na pola puta i u svojoj vinariji proizvodi 50 000 butelja najizvrsnijeg bijelog i crvenog vina… žilavke i blatine s Bodenikã.
DA CAPO rječnikom glazbe znači “od početka“. Baš kao glazbar koji svirajući naiđe na ovu notnu markaciju “Da Capo“ i vraća se na početak tako i vi,pijući ovu vrhunsku prirodnu blatinu,osjećate poziv da još jedan put sve ponovite iznova.
Zašto?
Vjerojatno ne postoji razuman odgovor i niti mi ne znamo suvislo objašnjenje. Samo znamo da na kraju,uvijek i iznova,slijedi-da capo.
Blatina “Da Capo“ je crveno suho vino dobiveno od istoimene sorte grožđa. Tamno je crvene boje, nježno, umjerenih alkohola, te je kao takvo namijenjeno konzumaciji kako u hladne zimske, tako i u vruće ljetne dane.
Za ljubitelje crvenih odnosno crnih vina “Blatina Da Capo“ je pogodna za konzumiranje uz riblje kao i mesnate specijalitete,a posebno uz jača paprena jela,kao što je meksička kuhinja.
Najidealnija za piće je na 16°C.
Kategorija: Suho crveno vino
Sortni sastav: Blatina
Podrijetlo: Bodenikã, krševitih brda iznad plodne doline rijeke Trebižat
Udio alkohola: 13 %
Boja: Rubin crvene boje.
Okus: Okus je harmoničan.
Gastro preporuka
Dobro prati jela narodne kuhinje, kako i ribu te meso na žaru. Pije se na sobnoj temperaturi 16° C.
Recenzije
Još nema recenzija.