Vranac Radivoj Ostojić 0,75L

15 KM

Vranac Radivoj Ostojić 0,75L 15 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 60 KM

  • Besplatan povrat
  • Naruči prije 14h za slanje pošiljke isti dan
Garantirana sigurnost

Prenoseći i usavršavajući znanje o grožđu i vinu s koljena na koljeno, obitelj Ostojić je došla do zavidnog znanja i kvaliteta u izradi vina, tako da danas iz podruma Ostojić izlaze kvalitetne i poznate vrste vina u BiH i cijeloj Europi.

Hercegovačko podneblje kamena i sunca pruža savršene uvjete za uzgoj i preradu najkvalitetnijih sorti grožđa, posebno u tome prednjači Čitlučko područje, Brotnjo gdje se i nalaze najkvalitetniji Hercegovački vinogradi poznati po vinima i grožđu već stoljećima.

Radivoj Ostojić (Jajce oko 1410 – Ključ svibanj 1463) bio je naš kralj. Nosio je titulu vojvode od Vrandukta. Sin kralja Stjepana Ostoje i brat kralja Stjepana Tomaša, Radivoj Ostojić je, iako kao bosanski kralj nepriznat na općem planu, bio važna ličnost prve polovice XV. Stoljeća. Živio je, za bosansko kraljevstvo, u burnom i bremenitom vremenu. S jedne strane ugarska sa stoljetnim pretenzijama prema našoj bogatoj zemlji, s druge strane brzonadiruća otomanska imperija koja mu je kucala na vrata. Vještom diplomacijom, sklapanjima saveza i vodeći mudru politiku, Radivoj Ostojić je bio akter većine događaja rrelevantnih za kraljevinu Bosnu. Ovo naše vrhunsko vino, sorte vranac, nazvali smo po ovome domaćem kralju, našem Ostojiću Radivoju koji svoj život, zajedno s bratićem kraljem Stjepanom Tomaševićem, okonča u gradu Ključu.

Vino izrazito tamne crvene boje, karakterističnog mirisa i snažne izražene arome. Služiti na temperaturi 16 – 18 °C.

 

 

Naziv: Vranac Radivoj Ostojić

Kategorija: Vrhunsko crno suho vino

Sastav: 100% Vranac

Alkohol: 13,6 %

Temperatura serviranja: 16 – 18 °C

Boja: Tamno crvena.

Okus: Okus je snažan.

 

 

Gastro preporuka

Odlično prija uz fina jela od crvenog mesa, jela od divljači, sireve i pršut. Temperatura serviranja 16-18°C.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Vranac Radivoj Ostojić 0,75L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)