Povijest Vinograda Nuić počela je 2004.godine kada je na površini od 7 ha posađeno preko 30 000 loza. Uz autohtone hercegovačke sorte Žilavku i Blatinu, posađene su i Bena i Krkošija, te Trnjak, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet i Plavac Mali. Prije kultivacije položaj je bio krševita zaravan prekrivena tipičnim hercegovačkim raslinjem – šipak, drača, vrijesak, kadulja, smilje i smrika. Danas mirisne note ovoga bilja nalazimo u vinima s tog položaja. 2009. godine na Dugolazama je posađeno 7 ha, a 2010. godine još 21 ha vinograda. Uz postojeće sorte prvi put su tu zasađene Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Touriga Nacional, te od bijelih, korčulanski Pošip. Filozofija kojoj su vjerni temelji se na dva bitna uvjerenja, a to su proizvodnja visokokvalitetnog grožđa, koja poštuje kompleksni ekosustav te predstavlja idealno stanište za prirodni uzgoj te postizanje vrhunske kvalitete vina provjerenim metodama pomoću moderne tehnologije.
Cabernet Sauvignon Limited Edition 2018., ograničeno je izdanje. Ručna berba najboljih grozdova Cabernet Sauvignona obavljena je u jutarnjim satima te je odmah uslijedila prerada sa naglaskom na dodatnu selekciju bobica. Nakon muljanja i runjanja, masulj je fermentirao u inox tankovima u kontroliranim uvjetima. Poslije fermentacije uslijedila je malolaktička fermentacija te po njenom završetku vino je pretočeno u barrique bačve na dozrijevanje. Nakon 18 mjeseci pretočeno je u inox tank i dodatno je dozrijevalo 6 mjeseci, a poslije toga buteljirano je uz minimalnu filtraciju te odležlo još 8 mjeseci prije puštanja na tržište.
Naziv: Cabernet Sauvignon Limited Edition 2018
Sastav: 100% Cabernet Sauvignon
Kategorija: Crveno suho vino.
Podrijetlo: BiH
Udio alkohola: 15,5 %
Boja: Tamna rubin boja.
Miris: Sušeno tamno voće, duhan, koža i dim.
Okus: Kompleksno, bogato, elegantno.
Gastro preporuka
Ohlađeno na 18°C idealno pristaje uz meso divljači, crveno meso i odreske. Preporučujemo ga uz zreli, snažni sir, tjesteninu sa četiri vrste sira, pečenu govedinu, pečenu janjetinu, teletinu ispod sača, divljač, tartar beefsteak, štrudlu od šljiva ili višanja.
Recenzije
Još nema recenzija.