Vinarija Škegro započela je s radom 1996 godine. Vina su odraz predanog rada i energije koju ulažemo. Odraz Hercegovine i njenih prirodnih ljepota. Skupa s vinima učimo i rastemo. Sretni smo i ponosni kada pronađu put do vas i ispričaju vam priču. Priču koja traje i ostavlja trag. Naši vinogradi, zasađeni Žilavkom, Blatinom dio su Mostarskog vinogorja, a nalaze se u neposrednoj blizini podruma u Radišićima (Ljubuški). Uz mnogo pažnje, znanja i strpljenja, brižno i kroz cijelu godinu vino radimo i gradimo u vinogradu jer čvrsto vjerujemo da samo vrhunsko grožđe daje vrhunska vina. Dugogodišnju tradiciju ovih krajeva pretvorili smo u moderan, mali biznis. Količine vina koje pravimo su ograničene, ali sve zbog toga kako bi se postigao vrhunski kvalitet. Uvjereni smo da ćete uživati u njima.
Nekada je svako domaćinstvo u Hercegovini imalo svoj vinograd zasađen žilavkom, blatinom i drugim autohtonim sortama. Dolazili su ratovi i mijenjale su se državne granice, ali je vino ostalo važan dio hercegovačke prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Tako počinje priča o obitelji Škegro. Priča u kojoj se tradicija prenosila s koljena na koljeno da bi na kraju postala nešto u čemu uživa cijela obitelj. Moderan pristup tradiciji, ljubav prema vinogradima i vinu, te snažna želja da se duh Hercegovine ponudi u punom sjaju. Obilje sunca, čvrsti kamen i zdrav ekološki otisak, uz stoljetnu tradiciju, daju vrhunska vina.
Uz Blatinu, Trnjak je drugo po značaju autohtono grožđe iz Bosne i Hercegovine. Prvenstveno je oprašivač za Blatinu. Od Trnjaka se dugo vremena nisu radila posebna vina. Najvažnije crveno grožđe iz Hercegovine izvrstan je primjer jakih, taninskih i začinskih vina. U vinariji Škegro linija “Carsus” predstavlja najvišu kvalitetu, strogo smanjenje prinosa, ručni odabir i dozrijevanje u drvenim bačvama.
Trnjak je predodređen za postizanje raskošnih i velikih vina. Puno crvenog voća, puno tijela, ne previše čvrsta taninska struktura i idealno uklopljena svježina u kralježnici. I neke balzamične note i složenije nego što se čini. Preporuča se dekantiranje vina. Oštro-aromatičan, jak i pun. Decanter brončana medalja 2019.
Naziv: Carsus Trnjak
Kategorija: Suho crno vrhunsko vino
Sastav: Trnjak
Okus: Oštro-aromatičan, jak i pun.
Alkohol: 14%
Temperatura serviranja: 18 °C
Boja: Duboka rubin-ljubičasta boja.
Gastro preporuka
Vino koje se proporuča uz odreske, odležalo meso, roštilj, jela od janjetine ili zečetine.
Recenzije
Još nema recenzija.